Jelena Välbe latasi kovia syytöksiä Jelena Isinbajevasta – "Hän eli täällä prisessana"

Jelena Välbe syyttää seiväslegenda Jelena Isinbajevaa maanpetoksesta. Venäläistähden muutto Teneriffalle on herättänyt vihaa entisen huippu-urheilijan kotimaassa.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajana työskentelevä ja maan diktaattoria Vladimir Putinia kannattava Välbe ei ymmärrä Isinbajevan päätöstä hylätä kotimaansa.

– Hän eli täällä prinsessana. Hän ei tule koskaan saamaan vastaavaa kohtelua Espanjassa, ellei hänellä ole miljardeja säästössä. Raha kuitenkin katoaa nopeasti, Välbe sivalsi Isinbajevaa venäläiselle uutistoimistolle RIA Novostille antamassaan haastattelussa.

– Ensin hän itkee presidentin olkapäätä vasten ja sitten hän pettää maansa.

Isinbajevan muutto Kanariansaarille paljastui heinäkuun puolivälissä. Espanjalaislehti El Digital Sur uutisoi tuolloin yleisurheiluikonin asuneen Teneriffalla jo lähes kahden vuoden ajan.

Isinbajeva on kiistänyt itse paenneensa Venäjältä muutttaessaan Espanjaan. Hän on kuvaillut itseään maailmankansalaiseksi.

Isinbajeva myös kiisti läheiset välinsäPutiniin. Supertähti myös väitti, ettei hän ole koskaan kuulunut kotimaansa puolustusvoimiin.

Välbe ei usko Isinbajevan puheita.

– Onko olympiamitalillakin hänelle vain näköisarvo? Hiihtopomo kyseenalaisti.

Isinbajeva voitti yleisurheilijana kahdesti olympiakultaa ja kolme maailmanmestaruutta. Hän hyppäsi seiväshypyn voimassaolevan ME-tuloksen 506 Zürichissa 2009.

 

Lue myös:

    Uusimmat