Jelena Isinbajeva rikkoi hiljaisuuden – latasi yllättävän väitteen armeijavyyhdistä

Seiväshypyn venäläinen maailmanennätysnainen Jelena Isinbajeva rikkoi julkisen hiljaisuutensa vastaamalla tiukkasanaisesti uutisointiin hänestä.

Isinbajevan olinpaikka oli ollut pitkään pimennossa hänen vietettyään hiljaiseloa. El Digital Sur kertoi kuitenkin 7. heinäkuuta julkaistussa artikkelissaan, että hänet oli havaittu Kanariansaarten suurimmalla saarella Teneriffalla. Espanjalaislehden tietojen mukaan seiväslegenda ei olisi ollut saarella vain lomailemassa, vaan hän asuisi puolisonsa ja lastensa kanssa saarella ylellisessä asuntokompleksissa.

El Digital Sur selvitti Isinbajevan omistavan saarella muitakin kiinteistöjä. Lehden mukaan Isinbajeva olisi saapunut Teneriffalle jo marraskuussa 2021.

El Digital Sur raportoi Isinbajevan olevan myös Venäjän armeijan upseeri ja tunnettu myös osallistumisestaan maansa politiikkaan. Se toi raportoi muun muassa seiväslegendan läheisistä yhteyksistä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Isinbajeva: En ole kuulunut koskaan armeijaan

Putin: Ukrainan vastahyökkäys on epäonnistumassa 0:25
Vladimir Putin väittää: Ukrainan vastahyökkäys on epäonnistumassa.

Isinbajeva vastasi uutisointiin hänestä tekemällä ensimmäisen Instagram-julkaisunsa sitten helmikuun 2022. Isinbajevan tuore julkaisu oli kirjoitettu espanjan kielellä.

– Ystävät, reagoin harvoin mihinkään minuun liittyvään uutiseen tai artikkeliin. Tällä kertaa päätin kuitenkin tehdä kaikkien tästä aiheesta ja totuudesta kiinnostuneiden takia, Isinbajeva kirjoitti.

Venäläislegenda otti tiukan puolustuskannan armeijaväitteisiin, vaikka esimerkiksi valtio-omisteinen Venäjän uutistoimisto Tass kertoi vuonna 2015, että Isinbajeva oli ylennetty Venäjän armeijan majuriksi ja että hän oli tätä ennen solminut viisivuotisen sopimuksen Venäjän puolustusvoimissa palvelemisesta.

Isinbajeva kertoi kilpailleensa vuoteen 2018 asti armeijan seuran Moskovan TsSKA:n edustajana ja saaneensa urheiluansioistaan monia titteleitä, mutta painotti, ettei ole koskaan kuulunut Venäjän puolustusvoimiin.

– Samaan tapaan en ole koskaan ollut duuman tai minkään puolueen edustaja. Ammattinani on urheilu.

"Puhun kaikille, jotka levittävät virheellisiä artikkeleita ja informaatiota"

Isinbajeva, joka on Emma Terhon johtaman Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission jäsen, otti kantaa myös KOK:n hänestä tekemään tutkintaan. 

KOK:n eettinen neuvosto tutki keväällä Isinbajevan yhteyksiä Venäjän armeijaan. Venäläinen saa kuitenkin jatkaa tehtävässään.

– KOK tarvitsi aikaa selvittääkseen kaiken. Voin kertoa, että jatkan kansainvälisiä toimiani KOK:ssa syyskuussa 2023, koska ei ole epäilystäkään siitä, että olisin minkäänlaisten sanktioiden kohteena.

– Puhun kaikille, jotka levittävät virheellisiä artikkeleita ja informaatiota. Olen maailmankansalainen, olen aina ollut ja tulen aina olemaan. Asun siellä, missä työskentelen, syön sitä, mistä pidän, ja teen yhteistyötä ihmisten kanssa, joita arvostan ja kunnioitan.

Isinbajeva kohensi urheilijan urallaan seiväshypyn naisten maailmanennätyksen lukemiin 506. Hän voitti kaksi olympiakultaa, kolme ulkoratojen maailmanmestaruutta ja neljä sisäratojen MM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja