Teneriffalla oleilevalle Jelena Isinbajevalle vaaditaan häätöä – "Hän rakastaa Putinia"

Venäjän seiväshyppylegenda ja maailmanennätysnainen Jelena Isinbajeva halutaan pakotelistalle.

Isinbajeva on pyörinyt kesän aikana otsikoissa, kun El Digital Sur kertoi Isinbajevan olevan Venäjän armeijan upseeri ja osallisena maansa politiikassa. Lehden mukaan Isinbajevalla on myös läheiset välit Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

El Digital Sur paljasti aiemmin heinäkuussa, että Isinbajeva pitää majaansa tätä nykyä Kanariansaarilla, Teneriffalla.

Venäjän oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyin tukijat ovat nyt ryhtyneet toimiin Isinbajevaa vastaan ja vaativat entiselle seiväshyppääjälle kovia sanktioita muun muassa EU:n pakotelistan myötä.

– Hän rakastaa Putinia ja tukee aktiivisesti Ukrainassa käytävää sotaa, Navalnin taustajoukot toteavat Aftonbladetin mukaan.

Aftonbladetin mukaan Navalnyin tukijoukot vaatii Isinbajevaa karkoitettavaksi Espanjasta ja asetettavaksi EU:n pakotelistalle. Heidän mukaansa Isinbajeva omistaa Teneriffalla kolme yhteensä noin 3 miljoonan euron arvoista kiinteistöä.

– Kaikkien näiden vuosien aikana, joina Isinbajeva on auttanut Putinia pysymään vallassa, hän on ymmärtänyt, että on myös tärkeää rakentaa elämää Venäjän ulkopuolella. Nyt hän elää hyvin Espanjassa, Navalnyin taustajoukkoihin kuuluva Georgy Alburov vaatii.

– Se ei voi mennä niin. Et voi auttaa Putinia useita vuosia, sitten lähteä maasta ja aloittaa luksuselämän eläminen ja ottaa etäisyyttä sotaan, jota hän on itse ollut osaltaan mahdollistamassa.

Lue myös:

    Uusimmat