Jauheliha-kesäkurpitsakastiketta ja pastaa sekä aurinkopannu 16.5.2001

(4:lle)

Huomenta Suomi 16.5.2001 Toim. Kati Nappa
400 g vähärasvaista jauhelihaa
1 sipuli
1-2 kesäkurpitsaa tai parsakaalia
tilkka öljyä
1 prk tomaattimurskaa
(vähän kuivattuja sieniä)
noin 1 dl vettä
ripaus suolaa
1-2 tl yrttipippurimausteseosta
2 rkl kermaa tai ranskankermaa
2 tomaattia
tuoretta tai kuivattua basilikaa

Paahda jauheliha paistokasarissa. Lisää suikaloitu sipuli ja lohkoiksi leikattu kesäkurpitsa kuullottumaan jauhelihan joukkoon tai kuullota ne erikseen pannulla. Lisää tomaattimurska ja murustetut kuivatut sienet sekä vesi. Mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 min. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista kastikkeen maku ja lisää joukkoon tilkka ranskankermaa tai kermaa sekä tuoreet tomaattikuutiot ja runsaasti silputtua tuoretta basilikaa. Yhdistä pasta ja kastike tai tarjoa erikseen.

Aurinkopannu


(2:lle)

200 g vähärasvaista jauhelihaa
1/2 pss perunasipulisekoitusta
tilkka öljyä
2 dl pakasteherneitä tai/ja kypsiä kahviherneitä
suolaa, mustapippuria
2 munaa
Paahda jauheliha ja kypsennä perunasipuli- sekoitus pakkauksen ohjeen mukaan joko yhdessä tai erikseen. Mausta. Sekoita joukkoon herneet. Tee perunaseokseen kaksi koloa ja riko munat varovasti koloihin. Anna kypsyä muutama minuutti eli kunnes valkuainen on hyytynyt. Tarjoa suoraan pannulta. Tarjoa lisäksi leipää. Ison annoksen aurinkoista pannua voit valmistaa uunipannulla.

Lue myös:

    Uusimmat