Jauheliha-kebab ja kaalisalaatti 19.2.2001

Toimittaja Ari Malmberg

0,5dl murskattuja maissihiutaleita
1 dl vettä
1 pieni sipuli
1 muna
400 g naudan jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl chiliä
1 tl paprikajauhetta
1 dl murskattuja maissihiutaleita
puisia grillivartaita (noin 15 cm pitkiä)

1. Pane puutikut likoamaan veteen.
2. Sekoita murskatut maissihiutaleet ja vesi keskenään.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se, muna ja jauheliha seokseen.
4. Mausta valkosipulilla, suolalla, chilillä ja paprikajauheella.
5. Sekoita taikinaa hyvin, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
6. Muotoile taikinasta puuvartaiden ympärille kebabeja.
7. Pyörittele vartaat murskatuissa maissihiutaleissa.
8. Paista uunissa 225 asteessa keskiritilä- tasolla noin 15 minuuttia.

Kaalisalaatti

250 g kaalia 1 pieni punasipuli 1 paprika 1 porkkana viinirypäleitä

Kastike:


1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
dijon-sinappia
viinietikkaa
sokeria
suolaa ja pippuria
koristeeksi persiljaa tai basilikaa

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä.
2. Hienonna sipuli aivan hienoksi silpuksi.
3. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
4. Raasta porkkana hienohkoksi raasteeksi.
5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kasvikset keskenään.
6. Lisää kastike kasvisten sekaan.

Lue myös:

    Uusimmat