Järkyttävät tiedot julki: Jättiyritys salasi vuosikymmeniä, että sen vauvatalkissa voi esiintyä asbestia – kutsuu nyt tuoreita syytöksiä "absurdiksi salaliittoteoriaksi"

Asbestisairauksiin kuolee yhä sata suomalaista vuodessa 1:57
Asbestisairauksiin kuolee yhä sata suomalaista vuodessa.

Yhdysvaltalainen lääkkeitä ja päivittäistuotteita valmistava jättiyritys Johnson & Johnson on asbestisyytösten kourissa. Yritys itse kiistää väitteet.

Yritys on uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan tiennyt jo vuosikymmeniä, että sen vauvatalkissa on esiintymiä asbestista. Tiedot pohjautuvat muun muassa asiakirjoihin, todistajanlausuntoihin ja oikeudenkäyntikertomuksiin.

Uutistoimiston mukaan yrityksessä on oltu tietoisia, että sen talkkipohjaiset tuotteet sisälsivät toisinaan asbestia vuodesta 1971 aina 2000-luvun alkuun asti. Asiasta tienneet ovat Reutersin mukaan keskustelleet tapauksesta, mutta eivät ilmoittaneet siitä sääntelyviranomaisille tai yleisölle.

Yritystä vastaan on nostettu tuhansia oikeusjuttuja, joissa väitetään sen vauvantalkin aiheuttaneen syöpää. Yhtiö joutui heinäkuussa maksamaan 4,7 miljardin dollarin korvaukset 22 naiselle. He väittivät saaneena munasarjasyövän käytettyään yrityksen talkkia. 

Yritys kiistää väitteet

Johnson & Johnson on kiistänyt väitteet, kertoo esimerkiksi CNBC. Yritys kuvailee Reutersin uutisointia yksipuoliseksi ja valheelliseksi.

– Yksinkertaisesti sanottuna Reutersin uutinen on absurdi salaliittoteoria, todetaan yrityksen tiedotteessa CNBC:n mukaan.

Reuters puolestaan seisoo uutisointinsa takana, kertoo uutistoimiston edustaja CNBC:lle.

Johnson & Johnson on lääkkeitä ja päivittäistavaroita valmistava suuryritys. Uutistoimisto Reutersin laajan reportaasin voi lukea täältä.

Lue myös:

    Uusimmat