Järkyttävä video Kiinasta: Tulvavesi saartoi ihmiset metrovaunuihin

1:50
Katso dramaattista videomateriaalia paikan päältä.

Kiinassa ainakin 12 ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamien tulvien takia maan keskiosassa sijaitsevassa Zhengzhoussa. 

Uutistoimisto Xinhuan mukaan sunnuntain ja tiistain välisenä aikana Zhenghoussa on satanut kaikkiaan 449 millimetriä vettä.

Reutersin mukaan ihmiset kuolivat, kun vesi tulvi metrovaunuun. Lisäki arviolta 500 ihmistä on evakuoitu tulvien valtaamista junavaunuista.

Sosiaalisessa mediassa julkaistu video näyttää, kuinka ihmiset seisovat metrovaunussa, jossa vesi ylettyy yli vyötärön. Toisessa videossa puolestaan näkyy, kuinka kaupungin kadut ovat muuttuneet joiksi ja osasta kadulle jääneistä autoista näkyvät pelkät katot. Samalla vesimassat yrittävät pyyhkiä ajoneuvoja mukanaan.

200 000 ihmistä evakuoitu

Tulvat ovat ajaneet Zhengzhoun alueelta ihmisiä kodeistaan. Paikallishallinnon mukaan liki 200 000 ihmistä on siirretty turvaan sateiden alta. Zhengzhou sijaitsee noin 94 miljoonan asukkaan maakunnassa Henanissa.

Kiinan presidentti Xi Jinping kuvailee tilannetta erittäin vakavaksi. Presidentin mukaan tulvatorjunta on siirtynyt kriittiseen vaiheeseen..

Viranomaisten mukaan Henanin alueen sateet ovat olleet noin 60 vuoden tilastohistorian kovimmat.

Kausittaiset tulvat ovat yleisiä Kiinassa, mutta asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutoksella on osansa äärimmäisten sääilmiöiden syntymisessä. Ilmastonmuutos kasvattaa tulvien ja kovien sateiden riskiä, sillä lämpimämpään ilmakehään kertyy enemmän vettä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja