Järjestäjät nostivat kädet pystyyn: hiihdon MM-kisat käydään tyhjien katsomoiden edessä

Helmi-maaliskuussa Oberstdorfissa järjestettävät hiihdon MM-kisat käydään tyystin ilman yleisöä.

Kisajärjestäjä tiedottaa asiasta omilla verkkosivuillaan. Päätös tehtiin yhteistyössä Baijerin sisäministeriön, Kansainvälisen hiihtoliiton, Saksan hiihtoliiton ja järjestelytoimikunnan kesken.

Norjalaisen VG:n mukaan alkuperäinen idea oli, että mäkimonttuun voitaisiin ottaa 2 500 katsojaa ja hiihtostadionille 2 000 katsojaa, mutta tästä suunnitelmasta on siis nyt luovuttu.

Kisoihin jo ostetut pääsyliput hyvitetään.

– Meidän on nyt aika katsoa eteenpäin ja tehdä parhaamme näissä olosuhteissa. Viime viikot ovat osoittaneet, että hiihto voi tarjota kiehtovia kilpailuja myös ilman yleisöä. Näistä MM-kisoista ei tule sellaista talvista satua, josta unelmoimme, mutta eivät nämä mitkään haamukisat ole. Jos yleisö ei voi tulla paikan päälle Oberstdorfiin, tarjoamme upeita MM-kisakuvia ja -tunteita suoraan ihmisten koteihin, Saksan hiihtoliiton puheenjohtaja Franz Steinle sanoo tiedotteessa.

Päätös on tuntuva takaisku Oberstdofrin kaupungille, jolta jää merkittävät matkailutulot saamatta.

– Muistamme yhä kuvat vuoden 2005 MM-kisoista: 350 000 hiihtofania juhli kahden viikon mittaisessa talvifestivaalissa. Olisimme toivoneet vastaavaa nytkin, mutta pandemia pilaa suunnitelmamme. Teemme kuitenkin kaikkemme varmistaaksemme sen, että urheilijat saavat parhaan mahdollisen MM-kisakokemuksen näissä olosuhteissa. Otamme haasteen vastaan, Oberstdorfin pormestari Klaus King sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja