Mainos

Jari Sarasvuo: Pelkään dementiaa

Jari Sarasvuon peloista pahin on terveyden menettäminen. Sarasvuo osallistui SuomiAreenassa pelkokeskusteluun. Sarasvuo myönsi pelkäävänsä useita asioita, eniten terveytensä menettämistä.

– Pelkään vaikka mitä. Isä kuoli Alzheimer-tautiin. Mietin aina silloin tällöin, että kun olen nyt 48-vuotias, että joko se minun perimägeeni tekisi tuhojaan. Että esimerkiksi jos unohdan jonkun tapaamisen, meinaan hätääntyä.

Sarasvuo muistuttaa, että kaikki pelko ei kuitenkaan ole pahasta. Ainoastaan lamaannuttavasta, välttämättömän toiminnan estävästä pelosta olisi päästävä eroon.

– Ihmisen pitää olla viisas ja osata karttaa turhia ja hölmöjä riskejä. Sellainen pelko, joka estää hölmöä toimintaa, on tietysti siunaus. Kyllähän meidän kannattaa olla esimerkiksi viisaita liikenteessä tai raha-asioiden suhteen tai vaikkapa päihteiden suhteen. On paljon asiallisia pelkoja, joita kannattaa kunnioittaa.

Sarasvuon mukaan paras lääke pelkoon löytyy jokaisesta yksilöstä ja yksilön toiminnasta. Hän kehottaa ihmisiä käyttäytymään rohkeasti, peloista huolimatta.

– Arkuus on useasti tottumattomuutta ja tietämättömyyttä. Kun vain tekee ja ottaa vastaan pikkukolhuja ja nirhaumia ja koittaa vähän perehtyä siihen, mistä ne kolhut tulee, huomaa että ei tämä maailma kuitenkaan ole niin vaarallinen kuin mitä me ajatellaan.

Myös SuomiAreena saa tapahtumana Sarasvuolta kiitosta.

– Kyllä mä näen että muun muassa tällaiset SuomiAreenan kaltaiset tapahtumat tätä meidän perusahdistusta purkaa. Siitä kiitokset.


Lue myös Studio55.fi:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.