Jari Sarasvuo: Ihmisen suhde ruokaan on muuttumassa

Konsulttiyritys Trainer’s Housen toimitusjohtaja Jari Sarasvuon mukaan lähi- ja luomuruoan suosio on kasvamassa, sillä ihmiset haluavat syödä ruokaa, joka on totta.

Sarasvuon mukaan suomalaiset ovat jäämässä ravitsemuksellisesti jälkeen muista länsimaista, koska ihannoimme tehokkuutta sekä tuotannossa että itse ruokailussa. Elintarviketeollisuuden koneisto on viritetty 24/7-tuotantoon, jossa pieniä eriä ei aleta pyörittää.

– On leipurille häpeäksi, jos leipä homehtuu hitaasti, Sarasvuo heittää.

Hän puhui tiistaina lihatalo Pajuniemen järjestämässä luomutilaisuudessa Vantaalla.

Keittiömestari hakkaa vuorineuvoksen

Sarasvuo puhuu ihmisten kaipuusta tarinoihin ja merkityksiin. Hänen mukaansa huolenpito on kasvava supertrendi, joka näkyy vastuullisina ruokavalintoina niin raaka-aineissa kuin ajankäytössäkin.

– Voimme huonosti, jos emme pysähdy rakkaimpiemme kanssa hetkeksi syömään rauhassa, Sarasvuo toteaa.

Konsultin mukaan aiempaa useammat ihmiset ovatkin nykyään harrastuneet ruuanlaittoon ja gastronomiaan. Keittiömestari on nyt arvonimi ylitse vuorineuvoksen tai toimitusjohtajan.

(Lähde: Ruokatieto)

Lue myös:

    Uusimmat