Jari-Matti Latvala paljastaa ”toisen suunnitelmansa” – jos ralliura ei jatkukaan

Vieraana Jari-Matti Latvala 13:38
Videolla Jari-Matti Latvala Viiden jälkeen -ohjelman vieraana.

Pitkään WRC-sarjan huipulla voitoista taistellut Jari-Matti Latvala on nyt poikkeavan tilanteen keskellä. Latvala lähtee uuteen kauteen tilanteesta, jossa hänellä ei ole tehdasautoa alla. Latvala aikoo ajaa yksittäisiä ralleja Toyotan vuokraamalla kalustolla. Latvalalla on myös muita suunnitelmia mielessä.

Latvala joutui syrjään Toyotan tehdastallista, kun japanilaisvalmistaja vahvisti rivejään uusilla nimillä. Ensi kaudella Toyotan kuskeina toimivat muun muassa rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Suomen huippuluokan rallilupaus Kalle Rovanperä.

Latvala on ottanut nykyisen tilanteen vastaan hyvin rauhallisin mielin.

– Jos olisin nyt 20-vuotias ja pitäisi rakentaa uraa, niin paineet olisivat todella kovat. Nyt tilanne on toinen. Olen todella tyytyväinen siihen, minkälaisen uran olen pystynyt rakentamaan, Latvala miettii MTV Urheilun haastattelussa.

– En ota paineita (MM-ralleista) ja teen vain oman suoritukseni. Yritän päästä sille tasolle, jossa olen joskus ollut. Jos se riittää, niin mahtavaa. Jos ei, niin sitten minulla on muita asioita.

Latvalan mukaan hän on jo ”rakentanut” mainittuja muita asioita kaiken keskellä.

– Ruvetaan sitten tosissaan yrittäjäksi vuonna 2021, Latvala paljastaa suunnitelmansa, mikäli ralliura ei ota enää tuulta allensa.

Latvala perusti viime vuonna JML Sports Oy -nimisen yrityksen, jonka kotipaikka on Tuuri. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, rakentaa, myy ja vuokraa niin ajoneuvoja, kilpa-autoja kuin niiden osia.

Lue myös:

    Uusimmat