Jari-Matti Latvala hyrisi tyytyväisyyttään ja jakoi kehuja Kalle Rovanperälle –"Olemme todella hyvissä asemissa"

1:48
Videolla Monte Carlon MM-rallin lauantain tapahtumat.

Toyotan kolmoisjohto rallikauden avaavassa Monte Carlon MM-osakilpailussa on uudelle tallipäällikölle Jari-Matti Latvalalle loistava tilanne kisan päätöspäivään lähtiessä.

Sebastien Ogier johtaa kolmen ajopäivän jälkeen rallia 13 sekunnin erolla Elfyn Evansiin. Kalle Rovanperä täydentää kolmikon 56,8 sekunnin päässä.

Sunnuntaina Monacossa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Hyundain kuskeista Thierry Neuville roikkuu seitsemän sekunnin päässä Rovanperästä, mutta Ott Tänak putosi leikistä lauantain kahden rengasrikkonsa takia.

– En voisi olla tyytyväisempi. Tiimi on tehnyt todella hyvää työtä ja kuskit olivat päivän viimeisellä pätkällä todella hyviä, Latvala iloitsi WRC Liven haastattelussa päivän päätteeksi.

– Olemme todella hyvissä asemissa lähdettäessä viimeiseen päivään, mutta täytyy muistaa, että täytyy päästä maaliin ennen kuin on maalissa. Huomisesta tulee todella tärkeä, hän jatkoi.

Toyotalla oli ennen lounastaukoa kiperä tilanne, kun päivän rengasvalinta näytti syövän johtoa Neuvilleen nähden. Ogier piti uusien nastarenkaiden käyttöön ottamista virheenä, sillä Hyundai hiukan kuluneilla kumeilla saamaan paremman pidon nastoihinsa.

Rovanperälle sunnuntai tuo tullessaan paineita tiukassa taistelussa kolmossijasta, mutta lauantain viimeisen pätkän nousu väliaikojen tappioasemasta 5,6 sekunnin etumatkaan Neuvillea vastaan oli osoitus nuoren suomalaisen hermoista.

– Viimeisen väliaikapisteen jälkeinen osuus oli Kallelta todella vahva. Hän onnistui viemään joitain sekunteja Thierrylta, joten totta kai ne ovat tärkeitä viimeistä päivää varten, mutta heillä on vielä taisteltavaa sunnuntaina, Latvala totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja