Jari-Matti Latvala halusi tietää Kalle Rovanperän suunnitelman – tallipomo välitti viestin Sebastien Ogierille

3:32
Kalle Rovanperältä häikäisevä veto Power Stagella – "Miten se pystyy tuohon?"

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala paljasti käyneensä Sebastien Ogierin ja Kalle Rovanperän kanssa keskustelut voittotaistosta Monte Carlon MM-rallin päätöspäivän aamuna. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rovanperä kiristi kärkitaistoa hirmuvedollaan lauantain päättäneellä erikoiskokeella. Toyota-tallitoveri Ogierin johto kutistui sen myötä 16 sekuntiin, mikä käynnisti spekulaatiot siitä, voisiko suomalainen nousta vielä voittoon sunnuntain neljällä pätkällä. 

Latvala halusi tästä huolimatta selvittää tilannetta ennen päätöspäivää. 

– Aamulla kävimme nopean keskustelun. Kysyin Kallelta, että "mitä sinä haluat ja mikä sinun ajatuksesi on". Hän sanoi juuri näillä sanoilla, että "en pysty ajamaan Sebiä kiinni, kunhan pystyn pitämään (Thierry) Neuvillen takana". Sanoin, että se on varmasti totta, sillä Ogier tietää nämä tiet niin hyvin, Latvala kertasi MTV Urheilulle ennen rallin ratkaisua. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Latvala kertoi jutelleensa tämän jälkeen Ogierin kanssa. 

– Ogier sanoi, että hän halusi ottaa lauantai-iltana varovaisemmin, mutta nämä sunnuntain pätkät ovat kivempia teitä. Sanoin vain sitten Ogierilla, että olen melko varma, ettei Kalle lähde kovia hyökkäyksiä tekemään. Menette vain omaa vauhtia, niin se on hyvä, Latvala kertoi keskustelusta.

Ogier teki aikeensa selväksi sunnuntain ensimmäisellä, kisan 15. erikoiskokeella. Hän voitti pätkän, kasvatti johtonsa 18,7 sekuntiin ja ajoi hallitusti uransa 56. voittoon.

Rovanperä puolestaan piti kakkospaikkansa helposti ja tykitti vielä bonukseksi Power Stagelta maksimaaliset viisi lisäpistettä.  

2:43
Jari-Matti Latvala hehkui tyytyväisyyttä Toyotan Monte-juhlissa – Kalle Rovanperä sai mojovat kehut. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja