Mainos

Jari Aarnio lähti jo vankilasta, asianajaja ei ole vielä jutellut päämiehensä kanssa: "Uskoisin hänen olevan ilahtunut"

3:48

Helsingin hovioikeus vapautti tänään Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion ja hänen rikoskumppaninaan käräjillä tuomitun Keijo Vilhusen. Aarnio ja Vilhunen saavat odottaa vapaalla hovioikeuden tuomiota.

Hovioikeus katsoi, että poikkeuksellisen pitkän tutkintavankeusajan vuoksi Aarnion ja Vilhusen vangittuna pitäminen olisi kohtuutonta, koska tuomion antaminen siirtyy ensi vuoden puolelle. Muutoin pitkä käräjätuomio antaisi edellytykset vangittuna pitämiseen.

"Varmasti ilahtunut"

Aarnio pääsi Vantaan vankilasta pois tänään iltapäivällä pian hovioikeuden istunnon päättymisen jälkeen. Vartija kävi ilmoittamassa paikalla oleville kuvaajille kolmen maissa, että Aarnio on jo poistunut vankilasta.

Aarnion puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi uskoo päämiehensä olevan helpottunut vapaaksi pääsystä.

– Uskoisin, että hän on siitä ilahtunut. En ole pystynyt hänen kanssaan vielä puhumaan. Aina kun vapauttamista vaaditaan, niin tietenkin sitä toivotaan.

– Kaikille meille tämä on ollut varsin raskas ja pitkä prosessi, joten on tietenkin huojentavaa, että tämä on nyt päättynyt, Leppiniemi sanoo.

Ei ole kannanotto tuomioon

Aarnio vaati vapauttamistaan hovioikeudessa viime viikolla sen jälkeen, kun puolustus oli antanut oman loppulausuntonsa. Tänään koko huumejutun käsittely päättyi hovioikeudessa.

Aarnion ja Vilhusen vapauttaminen tutkintavankeudesta ei kerro vielä mitään siitä, mikä hovioikeuden tuomio tulee olemaan.

– Vapauttaminen ei ole kannanotto tulevaan tuomioon. Sinänsä Aarnio olisi ollut mahdollista pitää edelleen vangittuna, mutta hovioikeus päättyi vapauttamaan hänet, koska hän on ollut jo pitkään tutkintavankeudessa ja juttu on niin laaja, että tuomion antamiseen menee pitkä aika, Leppiniemi kertoo.

Sekä Aarnio että Vilhunen tuomittiin käräjäoikeudessa 10 vuoden vankeuteen. Aarnio tuomittiin käräjillä muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista ja Vilhunen muun muassa törkeistä huumerikoksista. Molemmat hakevat hovissa muutosta tuomioon.

Aarnio ei ollut salissa

Leppiniemen mukaan puolustus sai hovioikeudessa tuotua esiin Aarnion näkökannan asioihin paremmin kuin käräjäoikeudessa.

– Aarnion puolesta on yritetty tuoda esiin kaikki se, miten asiat ovat hänen mielestään menneet. Ehkä hovioikeudessa pystyimme käräjäoikeutta paremmin kiteyttämään sen, millaista huumepoliisin työ on ollut ja miten se on liittynyt näihin käsiteltäviin asioihin.

Aarnio oli itsekin usein paikalla hovioikeudessa, mutta tänään hän ei osallistunut istuntoon, vaan hän sai tiedon vapautumisestaan Vantaan vankilaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.