Japanin huvipuistoissa ei saa enää jatkossa kiljua – myös maskien käyttö kummitustalossa aiheuttaa päänvaivaa

8:11
Video: Säilyvätkö turvavälit vuoristoradan kyydissä? Näin suomalaiset huvipuistot valmistautuvat korona-ajan huvitteluun

Japanissa hurjapäät joutuvat nauttimaan huvipuistolaitteista jatkossa ilman kiljumista, sillä maa on ottanut uudet ohjeistukset käyttöön koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, kertoo CNN.

Monien muiden maiden tapaan myös Japani alkaa hiljalleen palautua arkeen. Sen vuoksi joukko maan suurimpia huvi- ja teemapuistoja on luonut yhteiset ohjeistukset, miten niissä tulee jatkossa toimia.

Ohjeistukset ovat pitkälti tutun kuuloisia.. Muun muassa turvavälien pitäminen, käsihygienia, suojamaskit ja säännölliset kuumemittaukset ovat olennaisia viruksen torjunnassa huvipuistoissa kuin muuallakin. 

Joukossa on kuitenkin myös huvipuisto-olosuhteisiin nähden haastavia ohjeita.

Puistojen vuoristoradoissa tai muissa ulkolaitteissa ei nimittäin saa enää kiljua, vaikka kyyti olisi kuinka hurjaa. Sillä pyritään estää viruksen leviäminen suusta lentävien pisaroiden välityksellä.

Teemapuvuissa vaikea käyttää maskia

Myös työntekijöiden pukeutumista on jouduttu pohtimaan, sillä teema-asuissa voi olla haastavaa pitää suojamaskia. Sen vuoksi esimerkiksi kummitustalojen näyttelijät eivät saa tulla metriä lähemmäksi asiakkaita, jos eivät voi käyttää maskia työtehtävissään.

Asiakaspalvelukin kokee muutoksen, sillä asiakaspalvelutilanteet ohjeistetaan pitämään mahdollisimman lyhyinä. 

- Uudentyylisessä asiakaspalvelussa, jossa pidetään maskia, tulee käyttää hymyilevien silmien, käsimerkkien ja sen kaltaisten keinojen yhdistelmiä asiakkaiden kanssa kommunikoimiseen, ohjeistuksessa sanotaan.

Ohjeistukset koskevat 30 maan suurinta huvipuistoa, mukaan lukien Tokion Disneylandia. Sen avaamisesta ei ole kuitenkaan vielä ilmoitettu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja