Mainos

Japanilaiset Saariselän suurin turistiryhmä – revontulet kiinnostavat

Pääsiäisenä on täyttä Pohjois-Lapissakin.

Saariselän alueella vuosi 2012 oli majoitusten määrässä laskettuna erinomainen. Alueella rekisteröitiin viime vuonna yhteensä 285 579 yöpymistä, se on kaikkien aikojen ennätysluku. Ulkomaalaisten yöpymisten määrä kasvoi noin 20 prosentilla.

Revontulet ovat Ivalon alueen vetovoima hiihtoharrastusten lisäksi. Erityisesti japanilaiset turistit ovat haltioissaan revontulista ja heidän kiinnostus revontulia kohtaan vain kasvaa.

Toiseksi suurin ryhmä Pohjois-Lapissa olivat britit, Iso-Britanniaan myytiin viime vuonna noin 23 000 majoitusta. Kolmanneksi eniten alueella vierailee saksalaisia ja neljänneksi eniten venäläisiä. Revontulia näkyy Saariselän alueella noin 200 yönä vuodessa.

Tällä hetkellä pohjoisessa on kevät kauneimmillaan.

– Kovasti väkeä meillä on. Majoitus ei ole ihan sataprosenttisesti myyty, mutta se on hyväkin asia. Näin viime hetken tulijoille on myös tilaa, Pohjois-Lapin matkailu Oy:n markkinointijohtaja Markku Oravainen sanoo.

– Luonnonlunta meillä on noin 70-80 senttiä ja kevät on nyt kauneimmillaan. Rinteet ja ladut ovat kunnossa, Oravainen toteaa.

Kaikki Saariselän 15 rinnettä ovat auki ja maastohiihtolatuja on kunnossa noin 180 kilometriä.

Saariselkä on perinteisesti maastohiihtopaikka ja meillä hiihdetään vielä äitienpäivänäkin, Oravainen muistuttaa.

Myös Ivalon lentokenttä kasvatti matkustajamääriään vuonna 2012. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli lähes 16 prosenttia. Kentän kokonaismatkustajamäärä viime vuonna oli 145 455 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.