Janoiset varkaat veivät synttärisankarin juhlajuomat Tahkolla, mutta kakku jäi pöydälle – "Ilmeisesti heillä ei ollut nälkä"

Syntymäpäivät uhkasivat mennä pilalle, kun Tahkon matkailukeskuksessa juhlineen seurueen ilojuomat varastettiin.

Mökkeilevä syntymäpäiväseurue heräsi lauantaina kurjaan näkyyn. Kuusikymppisten ulos jättämät oluet ja lonkerot olivat kadonneet yön pimeinä tunteina. 

– Aluksi ihmeteltiin ja kummasteltiin, että mihin me olimme jättäneet juomat. Nopeasti selvisi, että ne oli varastettu, Paula Hoffren kertoo.

Hoffrenia ja muita noin kuusikymppisiä syntymäpäivien juhlijoita tapaus tympi.

– Mielipahaahan tuollaisesta tulee. Ei kenelläkään ole oikeutta toisten tavaroita viedä, Hoffren harmittelee.

Juhlafiilis tärveltyi

Varkauden myötä syntymäpäivät alkoivat surkeasti.

– Juhlat tuntuivat olevan pilalla. Ajateltiin, että hitto vie, ilmeisesti kaikki kelpaa. Osa porukasta joutui hakemaan uudet juomat, Hoffren muistelee.

Päivän mittaan takaiskusta alettiin repiä huumoria.

– Loppuillasta jo vitsailtiin, että mitähän sitä jätettäisiin pöydille ensi yöksi, Hoffren naureskelee.

Varkaat hylkäsivät kylmälaukun

Rosvojen matkaan lähtenyt kylmälaukku palautui lopulta omistajilleen.

– Toivoin sosiaalisessa mediassa, että edes laukku löytyisi. Eräs nainen ottikin yhteyttä ja sanoi laukun lojuvan tien vieressä. Juomat oli juotu, mutta ruoat olivat tallella. Ilmeisesti varkailla ei ollut nälkä, Hoffren toteaa.

Olutvarkauksia on sattunut ennenkin

Syntymäpäivien juhlijat ilmoittivat juomien katoamisesta sekä mökkialuetta vartioivalle yritykselle että sähköisesti poliisille.

Vartiointifirma tuli paikalle nopeasti ja tutki jäljet. Heidän arvionsa mukaan paikalla oli käynyt korkeintaan kaksi ulkopuolista henkilöä.

– Paikallisten mukaan tekijät ovat oman kylän poikia. Tahkolla tätä sattuu aina välillä. Ei tämä ole meillekään ensimmäinen kerta. Kerran istuttiin sisällä sohvalla, kun oluet vietiin toisen mökin terassilta, Paula Hoffren kertoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja