Janoinen mopsi yritti juoda tavalla, joka ei janoa sammuta – kiteytti monen mielestä kreikkalaisfilosofin kuuluisan vertauskuvan

Janoisesta mopsista tuli kreikkalaisfilosofi Platonin luolavertauksen kiteyttäjä, kertoo Mashable-sivusto.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, mitä kaikkea koiralta voi oppia.

Twitter-käyttäjä @bijanstephen jakoi 55 000 tykkäystä ansainneen videon todeten, ”ettei ole koskaan nähnyt selvempää selitystä Platonin luolavertaukselle”. Moni oli samaa mieltä.

Kuuluisassa luolavertauksessa ryhmä vankeja on kahlittu luolaan kasvot seinään päin. He näkevät vain varjot, mutta eivät esineitä tai asioita, jotka ovat varjot luoneet. Niinpä he kuvittelevat varjojen olevan asia itsessään.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla janoinen mopsi yrittää juoda, mutta ei hoksaa juovansa hanan varjokuvasta.

"Moraalinen velvollisuus hankkia vettä"

Moni Twitter-käyttäjä huomautti, että alkuperäisessä luolavertauksessa luolasta vapautunut ja asioiden todellisuuden ymmärtänyt vanki haluaisi palata luolaan vapauttamaan muut vangit ja kertomaan näkemästään. He tosin pitäisivät palanneen vangin puheita hulluina. Miten sama pätisi "tapaus mopsiin"?

"Jos muistan Platonini, kameraa pitelevällä on moraalinen velvollisuus hankkia tuolle mopsille vähän vettä", huomautti muun muassa tämä Twitter-käyttäjä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Unohdat, kuinka se loppuu: mopsi julistaa hulluiksi kaikki ne, jotka tuovat sille oikeaa vettä ja yrittää tappaa heidät", totesi toinen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


Lähde: Mashable 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja