Jälleen yksi hyvä syy harrastaa säännöllisesti seksiä: Tutkimus osoitti hyödyn muistia vaativissa tehtävissä

8:10

Australialaistutkimuksen tulokset antavat jälleen yhden hyvän syyn harrastaa seksiä.

Yllä olevalla videolla keskustellaan naisen orgasmista.

Seksi tekee hyvää mielelle ja terveydelle – ja saattaa lisätä jopa elinvuosia. Seksin puutteella on puolestaan terveyteen omat vaikutuksensa.

Ilmeisesti säännöllinen seksielämä tekee kuitenkin hyvää myös muistille. Tuoreen tutkimuksen mukaan seksuaalisesti aktiiviset keski-ikäiset pariskunnat suorittivat nimittäin muistitesteissä paremmin kuin ne parit, jotka eivät petileikkejä säännöllisesti harrastaneet.

Ei vaikutusta enää vanhemmalla iällä

Australialaisen Wollongongin yliopiston tutkijat analysoivat 6000 aikuista, jotka olivat iältään yli 50-vuotiaita. Osallistujien elämästä tarkistettiin kaikki aina ruokavaliosta ja seksielämästä unitottumuksiin. 

Selvisi, että keski-ikäiset, jotka harrastivat enemmän ja säännöllisesti seksiä ja joiden parisuhde oli läheisempi, onnistuivat paremmin muistia vaativissa tehtävissä. 

Tutkijoiden mukaan niin tämä tutkimus kuin aiemmat, hiirillä tehdyt tutkimukset viittaavat siihen, että seksi parantaa muistia hippokampuksen neuronien kasvua stimuloimalla.

Valitettavasti tutkimuksessa havaittu vaikutus oli vain lyhytaikainen. Iän myötä vaikutus heikkeni, ja vanhemmalla iällä seksin ja muistin välillä ei näkynyt enää yhteyttä, kertoo Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitelty tutkimus. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja