Tästä syystä naisten pitäisi harrastaa seksiä ainakin kerran viikossa

Aktiivinen seksielämä lisää tutkitusti mahdollisuuksia pitkään ja terveelliseen elämään.  

Vaikka seksistä on jo aiemmissa tutkimuksissa paljastunut lukuisia hyötyjä, tässä tulee taas yksi lisää. Maaliskuussa tiedejulkaisu Psychoneuroendocrinologyssa esitellyssä tutkimuksessa aktiivisesti seksiä harrastavilla todettiin nimittäin olevan paremmat mahdollisuudet pitkään ja terveelliseen elämään.

Tässä verrattain pienessä tutkimuksessa tutkijat vertasivat 129 vakiintuneessa parisuhteessa elävän naisen kromosomin päässä sijaitsevia DNA-jaksoja, telomeereja, toisiinsa. Telomeerien lyhentymisellä uskotaan olevan yhteys vanhenemiseen ja erilaisten terveysongelmien, kuten syöpien syntyyn.

Tutkimuksessa otettiin huomioon myös tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden stressitaso ja yleinen tyytyväisyys parisuhteeseen. Lisäksi osallistujat raportoivat päivittäin parisuhteen mahdollisista konflikteista ja intiimeistä hetkistä.  

Stressillä ja yleisellä tyytyväisyydellä ei vaikutusta

Asiaa analysoineet tutkijat eivät havainneet yhteyttä telomeerien pituuden ja parisuhteen yleisen tyytyväisyyden välillä, mutta seksin kanssa oli toisin. Naiset, jotka kertoivat harrastavansa seksiä vähintään kerran viikossa, omasivat huomattavasti pidemmät telomeerit kuin tätä harvemmin seksiä harrastaneet. Tämän perusteella aktiivisen seksielämän voidaankin siis päätellä olevan yhteydessä pitkään ja terveelliseen elämään. 

Yllättävää tutkimuksessa oli se, että seksi oli tutkimuksen ainoa asia, jolla todettiin olevan vaikutusta ikääntymiseen. Esimerkiksi stressillä ei todettu olevan vaikutusta telomeerien pituuteen.

Vaikka uutiset ovat hyviä, kannattaa kuitenkin muistaa, että tutkimus on varsin pieni, eikä seksin ja pitkän elämän välistä syy-seuraussuhdetta ole pystytty kunnolla todistamaan. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että, että seksuaalisesti aktiivisesti naiset ovat keskimääräistä terveempiä.

Lähde: Cosmopolitan

***

2:18

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja