Tutkimus paljasti: Aktiivinen seksielämä tekee tutkitusti fiksummaksi

Tutkijat kehottavat ylläpitämään aktiivista seksielämää yleisen hyvinvoinnin ja aivojen terveyden vuoksi. 

Jo aiemmissa tutkimuksissa on paljastunut, että seksillä on positiivisia vaikutuksia niin mielialaan kuin työn tuottavuuteenkin, mutta nyt seksistä on todettu olevan hyötyä myös aivoille. Säännöllisestä seksielämästä on todettu olevan hyötyä erityisesti vanhemmille ihmisille.

Englantilaisen Coventryn yliopiston tutkija Hayley Wrightin mukaan vanhemmalla iällä harrastettu seksi ei ole tärkeä asia ainoastaan parisuhteen kannalta, vaan sillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia myös siihen, kuinka ihmisen aivot käsittelet tietoa. 

Seksillä vaikutusta kieleen, ei muistiin

Tähän Conentryn ja Oxfordin yliopistojen yhteiseen tutkimukseen osallistui 73 50–83-vuotiasta miestä ja naista. Kolmekymmentäseitsemän osallistujaa kertoi harrastavansa seksiä viikoittain, 26 kerran kuussa ja kymmenen ei koskaan.

Tutkijat huomasivat seksielämän vilkkauden linkittyvän älykkyystestien tuloksiin. Mitä vilkkaampi seksielämä henkilöillä oli, sitä paremmat pisteet he testeissä saivat. The Journals of Gerontology -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa aktiivisesta seksielämästä todettiin olevan hyötyä etenkin verbaaliseen älykkyyteen ja päättelykykyyn.

Aktiivisen seksielämän omaavat henkilöt pärjäsivät muita paremmin myös visuaalisissa testeissä, mutta esimerkiksi muistiin ja tarkkaavaisuuteen seksielämällä ei todettu olevan vaikutusta.

Tutkijat eivät osaa vielä tarkkaan sanoa mistä tämä seksielämän ja kognitiivisen älykkyyden yhteys oikein johtuu, mutta he epäilevä sen liittyvän dopamiini- tai oksitosiinihormoneihin. Tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että aiheesta tarvitaan vielä lisätutkimuksia.

Lähde: Independent  

***


Lue myös:

    Uusimmat