5 hyvää syytä harrastaa seksiä jo tänään

Shape.com listasi viisi syytä harrastaa seksiä jo tänään.

Seksi voi antaa yllättäviä hyötyjä arkeen. Lue leikkimielinen lista!

Auttaa päänsärkyyn

Tiedät varmasti klassisen tekosyyn välttää seksin harrastaminen päänsärkyyn vetoamalla. Ajatusta seksistä ei kuitenkaan välttämättä kannata tyrmätä, jos päätä hieman jomottaa, sillä Cephalalgiassa julkaistu tutkimus soittaa, että seksi voi jopa auttaa poistamaan pääsäryn.

Tutkijoiden mukaan tulokset saattavat selittyä endorfiineillä, joita seksin aikana vapautuu. Ne saattavat toimia luonnollisena kipulääkkeenä.

Tekee fiksummaksi

Marylandin yliopistossa eläinkokein tehty tutkimus osoitti, että seksuaalinen aktiivisuus tehostaa neuronien syntyä hippokampuksessa, joka puolestaan liittyy oppimiseen ja muistiin. 

Vahvistaa suhdetta

Tennesseen yliopistossa tehty tutkimus selvitti, että viikoittainen seksin harrastaminen tekee avioliitosta onnellisemman ainakin ihmisillä, joiden mielialat heittelehtivät helposti. 

Ehkäisee masennusta

Erään tutkimuksen mukaan suojaamatonta seksiä harrastavat naiset sairastuvat vähemmän todennäköisesti masennukseen kuin kondomia käyttävät. Selitys saattaa liittyä siemennesteeseen, joka sisältää muun muassa serotoniinia, melatoniinia ja prolaktiinia. Tutkimustulokset eivät kuitenkaan ole syy heittää kondomia nurkkaan, sillä kondomi on tärkeä suoja sukupuolitauteja vastaan.

Ehkäisee flunssaa

Seksiä kerran tai kaksi viikossa harrastavilla on elimistössään enemmän immunoglobuliini A:ta Wilkes-Barren yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan. Immunoglobuliini A auttaa ehkäisemään flunssia kohtaamalla ensimmäisenä vastaantulevat mikrobit. 

Lähde: Shape.com

Lue myös:

    Uusimmat