Jalkavaivojen kanssa kamppaillut Riitta Väisänen heittää haasteen Pippa Laukalle: "En oikein tiedä, mikä muu voisi olla mulle sopiva laji"

0:46
Riitta Väisänen kertoo yöllisistä teehetkistään: "En muista, koska olisin nukkunut koko yön"

Olet mitä syöt -ohjelmassa nähtävä Riitta Väisänen ennakoi, että sopivan liikuntamuodon löytäminen hänelle voi osoittautua vaikeaksi. 

Legendaarinen tv-persoona ja vuoden 1976 Miss Eurooppa Riitta Väisänen karisti viime kesänä noin kahdeksan kiloa Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa ja on nyt mukana myös Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella.

Väisänen kertoi ennen Olet mitä syöt -kuvausten alkamista MTV Uutisille viime talven ja kevään olleen hänelle rankkaa aikaa. Seurauksena hän kertoi suhtautuneensa sallivasti syömisiinsä, mikä puolestaan sai painon nousuun.

– Tyttäreni tekee terveellisiä ruokia. Syön ne terveelliset, mutta sitten aina jotain siihen väliin. Saatan napata esimerkiksi nakin jääkaapin ohi kulkiessani. Olen vähän kuin hevonen, joka laiduntaa pellolla koko ajan, Väisänen havainnollistaa ruokailutottumuksiaan.

Hän tunnustaa nauttivansa yhä myös pienistä herkkuhetkistä, joita yritettiin kitkeä pois jo Suurimmassa pudottajassa.

– Aamuöisin kolmen aikaan mulla on tapana pitää teehetki, johon kuuluu hunajateetä ja esimerkiksi pieni korvapuusti tai kanelipipari. Akin (Manninen) kanssa oli siitä hirveä vääntö. Aki oli sitä mieltä, että ota porkkana. Sehän on tyypillinen herkku, jota dipata kahviin, hän naurahtaa.

– Tykkään myös tavallisista Eskimo-puikoista. Tiedän, miten syödään terveellisesti, mutta mulla on heikko luonne ja hyvä selitys kaikkeen, aikoinaan myös laihdutuskirjan yhdessä toimittaja Kikka Isoviidan kanssa kirjoittanut Väisänen lisää, mutta arvelee, että Suurin pudottaja antaa hänelle varmasti hyvät pohjat myös uuteen koitokseen.

Löytyykö sopivaa liikuntamuotoa?

Ennakkoon Väisänen arveli, että hänelle sopivan liikuntamuodon löytäminen voi olla melkoinen haaste elämäntaparemontissa auttavalle Pippa Laukalle. Hän kertoo, että toinen lonkka ja molemmat polvet pitäisi vaihtaa, joskin lihakset ovat hyvässä kunnossa nuoruusvuosien urheilujen ansiosta.

– En kyllä ymmärrä, mitä liikuntaa Pippa keksii mulle! toteaa Väisänen ja kertoo aiemmin nauttineensa etenkin vesijuoksusta.

Keväällä koronapandemia kuitenkin sulki uimahallit ja Väisänen harmitteli, että hallit olivat kiinni myös kesällä, kun elämäntaparemontin piti olla jo täydessä vauhdissa.

– Olen harrastanut aika paljon kaikkea urheilua, mutta en oikein tiedä, mikä muu voisi olla mulle sopiva laji kuin tuo vedessä oleminen.

Vaikka liikunta on viime aikoina jäänyt vähemmälle, Väisänen sanoo huomanneensa Suurimman pudottajan kuvauksissa, että liike käy todellakin lääkkeestä.

– Siinähän joutui kävelemään puiston poikki ja rappuja edestakaisin, kun mentiin keittiöön. Olin paremmassa kunnossa siellä, eli kyllä se liike on lääke! Se on aivan totta.

Liian tiukkoja tavoitteita Väisänen ei kuitenkaan ole kirjannut itselleen Olet mitä syöt -ohjelmaan. Hän ei haikaile esimerkiksi takaisin missivuosiensa mittoihin.

– Noin kymmenen kiloa on ainakin liikaa, jos nyt siitä saisi osan pois. Ihminen on heikko, kun näkee kaikkia herkkuja, mutta joskus täytyy saada myös hyvää. 

Olet mitä syöt torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja