Jack Hughesin ja Kaapo Kakon ero on minimaalisen pieni, suomalaistähden osakkeet vahvassa nousussa – "Monet uskovat hänen olevan jopa parempi"

3:45
Pelaajavertailussa Kaapo Kakko ja Jack Hughes.

Kaapo Kakko ja Jack Hughes ovat olleet jääkiekkomaailman huulilla jo useamman kuukauden ajan. Kaksikon taistelu ykkösvarauksesta ratkeaa ensi perjantaina NHL:n varaustilaisuudessa. TSN:n Bob McKenzie pitää Kakon ja Hughesin välistä eroa erittäin pienenä.

Varaustilaisuuden lähestyessä eri tahot ovat julkistaneet viimeisimmät arvionsa NHL:n varaustilaisuuden järjestyksestä. TSN:n arvostettu toimittaja Bob McKenzie povaa omassa listauksessaan Hughesin päihittävän Kakon ja nousevan ykkösvaraukseksi, mutta kaksikon välinen ero on hiuksenhieno.

– Se on paljon tiukempaa, miltä se näyttää. Paljon tasaisempaa, mitä numerot antavat ymmärtää, McKenzie pohtii TSN:n mukaan.

Hughesia ja Kakkoa on vertailtu viime aikoina todella useaan otteeseen. Hughes takoi päättyneellä kaudella tuhoisaa jälkeä Yhdysvaltojen juniorisarjoissa, mutta Kakko puolestaan vakuutti otteillaan miesten keskellä SM-liigassa.

– Kakko on fyysisesti kypsä laituri, joka voi myös pelata tarvittaessa keskushyökkääjänä. Hän on tehnyt maaleja ja pelannut dominoivaa kiekkoa miehiä vastaan, McKenzie analysoi suomalaislupausta.

Hughes ja Kakko olivat valtavan suurennuslasin alla kevään MM-kisoissa Slovakiassa. Suuremman valokeilan turnauksessa varasti kuitenkin kuusi täysosumaa laukonut Kakko, joka loisti kaukalossa maalien lisäksi myös kiekollisten taitojensa ansiosta. Hieno MM-turnaus nosti suomalaistähden osakkeita monien NHL-kykyjenetsijöiden silmissä.

– Hän yllätti monet MM-kisoissa, kun hän käytännössä dominoi turnausta hyökkäyksellisesti. Hän voi luoda tilanteita, tehdä maaleja ja on valmis tekemään NHL:ssä vaikutuksen välittömästi. Sen takia monet joukkueet ovat kiinnostuneita hänestä ja uskovat hänen olevan yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin Jack Hughes, McKenzie päättää.

McKenzie nostaa listauksessaan ykköskierroksen varauksiksi suomalaispuolustajat Ville Heinolan (23:s) ja Lassi Thomsonin (30:s).

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja