Jääkiekon naisten MM-turnaus on siirtymässä kuukaudella

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei kokoonnu helmikuun toisella viikolla leirille Vierumäelle vaan suuntaa katseet kevään MM-leiritykseen. Suomen jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kaavailee naisten MM-kilpailujen siirtämistä toukokuulle.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan naisten MM-kilpailut piti pelata Kanadassa 7.–17. huhtikuuta. Naisten maajoukkueen leiriohjelma vahvistuu sitten, kun IIHF vahvistaa kisapäivät ja mahdolliset karanteenit.

Helmikuun maajoukkuetapahtuman perumisen myötä pelaajat voivat keskittyä rauhassa seurajoukkuepeleihinsä talvikuukausien ajan.

– Jokaisen pelaajan tilanne arvioidaan nyt yksilöllisesti lähtien siitä, kuinka pitkään kunkin kausi oletettavasti jatkuu. Kauden jälkeisen harjoittelun ja fyysisen kuormituksen tulee olla oikeanlaista, jotta kaikki ovat iskussa kisojen käynnistyessä. Kevään leiri tukee tätä kokonaisuutta, päävalmentaja Pasi Mustonen avasi tiedotteessa.

Mustonen on pitänyt yhteyttä pelaajiin ja seurannut heidän otteitaan. Myös maajoukkueen GM Tuula Puputti alleviivaa seurajoukkuepeleihin keskittymisen merkitystä. Maajoukkueen aika koittaa seurajoukkuekauden jälkeen.

– Uskomme tämän palvelevan paremmin pelaajia, jotka saavat näin keskittyä arkiharjoitteluun ja sarjapeleihin. Joukkueelle on kisojen näkökulmasta tärkeää, että kaikki potentiaaliset kisapelaajat pysyvät terveinä ja että saamme yhteisen leirin kisojen alle, ennen varsinaista H-hetkeä, Puputti kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat