Jääkiekkoliiton hallituksen Emma Terho häirinnästä: "Kulttuuri on muuttunut"

3:52

Jääkiekkoliiton hallitukseen kuuluvan Emma Terhon mukaan olisi sinisilmäistä ajatella, ettei kiusaamista ja häirintää tapahtuisi urheilussa siinä missä muillakin yhteiskunnan alueilla.

Video: MTV Sport tutki: Naisurheilun huipulla on seksuaalista häirintää.

– Urheilu liikuttaa todella paljon ihmisiä. Olisi liian sinisilmäistä ajatella, että oltaisiin irrallinen saareke, entinen jääkiekkopuolustaja ja Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n suomalaisjäsen Terho sanoo MTV Sportille.

Terhon mukaan kulttuuri suomalaisessa naisjääkiekossa on muuttunut niistä ajoista, kun hän pelasi ensimmäisiä kertoja maajoukkueessa 1990-luvun puolivälissä.

– Kun olen 90-luvun puolivälin jälkeen itse tullut mukaan, on erilaisia tilanteita ollut matkan varrella. 2018 kulttuuri, koko ympäristö, on aika lailla muuttunut. Pelaajat ovat muuttuneet. Aika monta erilaista valmentajaa on ollut. On kuitenkin varmasti hyvin paljon samoja asioita kuin yhteiskunnassa muuten, eikä voi missään tapauksessa ajatella, että se (urheilu) olisi irrallinen saareke.

Terho viestii tyytyväisyyttä siihen, miten iloisella ilmeellä olympiapronssia voittanut Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue esiintyi Pyeongchangissa. 

– Kiusaaminen ja varsinkaan häirintä ei ole missään tilanteessa hyväksyttävää. Siinä vaiheessa, kun joukkue on ollut paljon yhdessä menneisyydessä ja tällä hetkellä, siellä tulee erilaisia tilanteita. Tulee riitatilanteita, tilanteita, joihin täytyy puuttua. Se, kuinka hyvällä fiiliksellä porukka nyt oli, oli hyvä juttu.

Terho myös korostaa aikuisten ja vanhempien vastuuta urheilevien lasten ja nuorten kanssa.

– Aikuisten ja vanhempien tehtävä on varmistaa se, että ympäristössä, johon nuori tulee kilpailemaan ja urheilemaan, hänen on turvallista olla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja