Jääkaapissa vai huoneenlämmössä – missä kahvia pitäisi säilyttää?

Missä kahvipakettia tulisikaan säilyttää avaamisen jälkeen?

Suomalaiset ovat todellista kahvikansaa: juomme kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa henkeä kohden, mikä on eniten koko maailmassa. Vaikka erikoiskahvien ja hyvän peruskahvin arvostus onkin viime vuosina ollut nousussa, ei moni suomalainen silti piittaa kahvikupposensa laadusta. Kahvinkeittiminen puhdistus laiminlyödään, kahvipakettia säilytetään väärin ja monta tuntia kannussa seissyttä kahvia juodaan kitkerästä mausta piittaamatta.

Uunin viereinen keittiökaappi pahin paikka kahville

Missä kahvipakettia sitten tulisi säilyttää, jotta kahvin maut ja aromit säilyisivät mahdollisimman laadukkaina? Pauligin mukaan kahvi tulee säilyttää aina alkuperäispakkauksessaan tiiviisti suljettuna. Jos haluat siirtää kahvin purkkiin, se pitää laittaa sinne pusseineen. Muuten purkin reunoille jää muhimaan vanhaa kahvirasvaa ja uudenkin kahvin saa näin pilattua. Purkki pitää sulkea tiiviisti, sillä ilma, valo ja lämpö ovat kahvin pahimmat viholliset. Valitettavan yleinen säilytyspaikka kahvipaketille onkin monissa kotitalouksissa se uuninviereinen keittiökaappi. Siellä kahvin aromit menevät helposti pilalle.

Kahvi tulee säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa. Jääkaapissa kahvi säilyykin pidempään tuoreena, jos pakkaus on suljettu tiiviisti. Muista kuitenkin suojata kahvi kosteudelta ja vierailta hajuilta säilyttämällä kahvi ilmatiiviissä rasiassa. Et varmasti halua, että kahvisi maistuu sipulilta tai meetvurstilta?

Avatun kahvipakkauksen aromit ovat parhaimmillaan viikon ajan. Nyrkkisääntönä voisi siis pitää, että jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, se kannattaa säilöä ilmatiiviisti jääkaappiin.

Lähde: Paulig

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat