Itse tehty yksiö Kalliossa

Tämä pieni koti on kokonaan itämaiseen tyyliin sisustettu. Osa kalusteista on hienosti itse toteutettuja ja koriste-esineet pikkuhiljaa kerättyjä.

– Itämaiset tavarat ovat aina kiehtoneet minua, asukas sanoo.

Yksiön perusratkaisuihin kuuluu, ettei alkoviin laitettu sänkyä, vaan siihen sisustettiin ruokailutila. Sisustuskivillä verhoiltu seinä tekee pienestä nurkkauksesta ylellisen tuntuisen. Verhoilun asukas teki itse, samoin kuin valolistan katonrajaan. Halogeenit valaisevat kivipinnan eläväksi.

Ruokapöydäntuolit ovat vanhat venetsia-tuolit, joissa oli punotut selkänojat ja istuimet. Asukas teki vaaleat irrotettavat, ja pesunkestävät, toppaukset tuoleihin ja ne ovat nyt kuin uudet. Näppärä mies, tekee kiviseinää ja ompelee yhtä hyvin!

Runoutta seinillä

Kauniit taulut ovat vanhan saksankielisen haikurunokirjan kuvitusta. Kirja löytyi C.Hagelstamin antikvaarisesta kirjakaupasta. Vanhat kehykset ovat aarteita lapsuudenkodin vintiltä.

Kimppu kaisloja ruokailutilan nurkassa on itse tehty koriste. Kaislat asukas poimi Töölönlahden rannasta keväällä ja teki niistä hienon nipun sylinterinmuotoiseen maljakkoon. Joskus kaislat saavat valosarjan koristeekseen.

Pienen kiinanpunaisen kaapin päällä on sisustukseen sopivia uurnia ja bonsai- puu

Futon- vuodesohva on ikkunan edessä ja se toimii siis asukkaan vuoteena. Tyynyillä kuorrutettu sohva on kutsuva. Osa tyynyistä on verhokankaalla päällystetty, toisissa on kiinalaisia kirjainmerkkejä.

Televisio ja musiikkivälineet on kätketty kiinalaiseen kaappiin, joka on itse tehty aivan tavallisesta Ikean kirjahyllystä. Ruskeaa petsilakkaa pintaan ja pyöreä metallihela oviin ja voilá - kiinalainen kaappi on valmis!

Kaapin päällä on San Franciscon Chinatownista ostetut miekat.

Itämaista tunnelmaa

Vesihyasinttituolit ovat mainiot kalusteet pieneen tilaan, koska ne ovat mukavia ja kevyitä siirrellä tarpeen vaatiessa. Kauniit tyynyt tuoleissa korostavat itämaista tunnelmaa. Erilaisia kiinalaisia pieniä esineitä on runsaasti, mutta vaikka tila on pieni, ei tunnu siltä että tavaraa olisi liikaa.

Eteisen vanha renginkaappi sai kannekseen kaksi palaa graniittia. Polvistuneet hahmot ovat kiinasta löydettyjen terrakottasotilaiden pienoismalleja.

Punaharmaa keittiö toistaa asunnon värejä. Asukas sai sen äidiltään syntymäpäivälahjaksi ja asensi sen itse. Kapeilla hyllyillä on tilaa monelle tarpeelliselle keittiökoneelle, jotka näin ovat helposti saatavilla, mutta eivät vie tilaa vähistä kaapeista. Kaappien päällä on mökiltä pelastettua suomalaista lasia.

Lasitettu parveke on pienen kodin oiva jatke. Sama itämainen henki jatkuu myös täällä. Aamuaurinko hemmottelee parvekenautiskelijaa ja maisemat ovat avarat.

– Tämä on yksi kaupungin parhaita paikkoja uudenvuoden yönä. Minulla on ollut täällä jopa 15 vierasta nauttimassa ilotulituksen katsomisesta. Hyvin on mahduttu, mutta ei täällä sellainen joukko voi koko iltaa hauskaa pitää, asukas nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat