Itkevät lapset katsoivat ikkunasta, kun isä lyötiin maihin ja raudoitettiin – poliisi pidättikin väärän miehen: "Tavanomaista, rasistista profilointia"

Itkevät lapset katsoivat ikkunasta, kun isä lyötiin maihin ja raudoitettiin – poliisi pidättikin väärän miehen: ”Tavanomaista, rasistista profilointia” 1:38
"Isä, isä", Timothy Hardyn lapset huusivat itkien, kun useat poliisit piirittivät maahan lyötyä perheenisää tämän kotipihalla – katso kaoottinen tilanne yllä olevalta videolta!

Poliisi pidätti väärän miehen yksityiskohtaisista tuntomerkeistä huolimatta. Miehen lapset seurasivat itkien ikkunasta, kun poliisipartio löi perheenisän maahan täysin odottamatta, kertoo CNN.

– Pelkäsin. Pelkäsin perheeni puolesta. En halunnut heidän todistavan, kun minut pakotetaan maahan, Timothy Hardy kommentoi uutiskanavalle tapahtuneen jälkeen.

– He raudoittivat minut kuin olisin joku karkuri – kuin olisin epäiltynä jostain, hän jatkaa traumaattisen tilanteen kuvailua.

Poliisi etsi aseistautunutta miestä: ”Tavanomaista, rasistista profilointia”

Paikallinen Omahan poliisi oli saanut ilmoituksen aseistautuneesta, tummaihoista ja rastapäistä miehestä. Epäillyllä kerrottiin olevan yllään harmaa hihaton paita ja tummat shortsit. 

Samaan aikaan, kun poliisi etsi tuntomerkkeihin sopivaa miestä, Hardy omaksi epäonnekseen oleskeli talonsa edustalla. 

Poliisi havaitsi Hardyn ja pyysi poliisiradiosta epäillyn tuntomerkit toistamiseen. Partio iloitti keskukseen, että he näkevät epäillyn, jolla tosi on valkoiset – ei tummat – shortsit. 

Partion käskettiin odottamaan apujoukkoja epäiltyä silmällä pitäen. 

Pian alkoi tapahtua: Hardyn pihaan suorastaan tulvi poliiseja, jotka löivät Hardyn salamannopeasti maahan. 

– Isä, isä, ikkunasta tilannetta seuranneet lapset karjuivat itkien.

Katso videolta kaoottinen pidätystilanne, jossa useat poliisit piirittävät Timothy Hardya tämän kotipihalla. 

"Tavanomaista, rasistista profilointia"

Kun poliiseille kävi selväksi, ettei Hardy ollut heidän etsimänsä kaveri, he vapauttivat Hardyn. Mies kertoo CNN:lle olevansa pettynyt poliisin toimintaan, joka miehen mukaan on rasistista. 

– Osuin hyvin kuvaukseen: Rastalettinen, tummaihoinen mies, tavanomaista, rasistista profilointia, Hardy toteaa. 

– Vastaavanlainen voi tapahtua kenelle tahansa meistä, Hardy sanoo viitaten ihonväriinsä. 

Tummaihoisiin ihmisiin kohdistunut poliisiväkivalta on ollut jo kuukausia suuri puheenaihe maailmalla. Kaikki sai alkunsa toukokuun alussa, kun George Floyd kuolipoliisin käytettyä tarpeetonta väkivaltaa kiinniottotilanteessa.

Sittemmin Black Live Matter -mielenosoitukset ovat jatkuneet Yhdysvalloissa – etenkin Portlandissa – aina tähän päivään saakka. Mielenosoituksia on pidetty ympäri maailmaa, myös Suomessa

Lue myös:

    Uusimmat