Italian Vogue käytti plus-kokoisia malleja kansikuvassaan, katso kuvat

Muotimaailma saa jatkuvasti kuulla valitusta liian laihoista malleista. Italian Vogue on nyt ottanut harppauksen kohti kirjavampaa mallikaartia.

Italian Vogue käytti kesäkuun 2011 lehtensä kannessa plus-kokoisia malleja, kertoo skinnyvscurvy.com. Kolme tavanomaista malli-ihannetta kurvikkaampaa naista poseerasi myös lehden sisäsivuilla alusvaate- ja alastonkuvissa.

Mallit olivat vaatekokoa 42-44, ja heillä on yllään Agent Provacateuria ja Dolce & Gabbanaa. Voguen Franca Sozzani tunnusti New York Magazinelle, ettei kuitenkaan usko plus-kokoisten naisten valtaavan mallimaailmaa.

– En usko, että tulemme näkemään heitä yhtä paljon kuin tavallisia malleja. Samaan tapaan emme näe myöskään yhtä paljon tummaihoisia ja vaaleaihoisia tyttöjä. Joskus käytetään kurvikkaita malleja, kuin provosointina, mutta siten halutaan vain näyttää jotakin erilaista, mistä en totta puhuakseni pidä, Sozzani sanoo.

Sozzanin mukaan lehti voisi saada ihmiset kenties kyseenalaistamaan hoikkien mallien käytön, ja jo se kertoisi lehden olleen menestys.

Mallimaailmassa on tilaa yleensä vain hoikille ja laihoille, ja jopa Voguen kantta nyt komistavat mallit epäilivät, ettei plus-kokoista kansikuvaa tehdä.

– Teimme sen (kannen) näyttääksemme tällaista kauneutta, koska nämä naiset ovat omalla tavallaan todella kauniita, ja onnellisia ollessaan sellaisia. On hyvin tärkeää olla onnellinen omasta kehostaan, tuntea olonsa seksikkääksi ja sensuelliksi ja naiselliseksi. Eivät kaikki halua olla dieetillä, eivät tosiaan, Sozzani kuvasi.

MTV3/Helmi

Lähde: Skinnyvscurvy.com, Nymag.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja