Italian Giorgia Melonin puolueen nuorisosiiven jäsenet tekivät natsitervehdyksiä videoilla

Italian pääministeri Giorgia Melonin äärioikeistolainen Italian veljet -puolue sivuutti tänään italialaismedian raportoimat puolueen nuorisosiiven viittaukset fasismiin.

Italialaisen Fanpage-median viime viikolla julkaisema tutkiva artikkeli sisälsi videoita, joilla nuorisosiiven jäsenet tekevät natsitervehdyksiä.

Toimittajan salaa kuvaamilla videoilla nuorisosiipeen kuuluvat toistivat myös sieg heil -tervehdystä ja duce-huutoa, mikä viittaa Italian entiseen fasistijohtaja Benito Mussoliniin.

Raportti koostui hajanaisista ja kontekstittomista kuvista, jotka otettiin yksityisessä ympäristössä, Italian parlamentaaristen suhteiden ministeri ja Italian veljet -puolueen edustaja Luca Ciriani sanoi maan parlamentille tänään.

Hän sivuutti keskustavasemmistolaisen puolueen kysymyksen siitä, aikooko hallitus puuttua asiaan estääkseen fasistista propagandaa. Ciriani sanoi, että kuvamateriaali ei välttämättä ole oikeudellinen asia.

Maanantaina artikkelista kysyttiin Euroopan komission tiedottajalta, joka ei vastauksessaan maininnut Italiaa suoraan, mutta tuomitsi fasistisen symbolismin.

Pääministeri Meloni toimi nuorena uusfasistisessa Italian sosiaalisessa liikkeessä (MSI), jonka Mussolinin kannattajat perustivat 1940-luvun loppupuolella.

1980- ja 1990-luvulla liike pyrki valtavirtaistumaan ja läheni keskustaoikeistoa. Erinäisten käänteiden ja erilaisten puolueliitosten ja niiden hajoamisten jälkeen Melonin puolue syntyi vuonna 2012 Vapauden kansa -nimisen puolueen jäljiltä.

Meloni on pyrkinyt etääntymään puolueensa perinnöstä luopumatta siitä kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat