Italialaiset lihapullat, mehustetut marjat ja sabayon

Italialaiset lihapullat

  • 400 g nauta-sikajauhelihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 50 g kapriksia
  • 2-3 rkl chiliketchupia
  • 1 salottisipuli
  • 50 g pecorino-juustoa
  • basilikaa
  • lehtipersiljaa
  • ruohosipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • chiliä
  • cayennenpippuria
  • paprikajauhetta
  • 2 tomaattia

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Kylmäkalttaa tomaatit ja pilko. Raasta pecorino-juusto. Sekoita ainekset. Muotoile palleroiksi. Paista pannulla ja loppukypsennä tomaattikastikeessa.

Tomaattikastike Pimiento

  • 4 kypsää tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 salottisipulia
  • 1/4 chilipaprikaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1-2 dl vettä
  • sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • basilikaa

Kuullota vihannekset oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, paprikajauhe ja tomaattipyre. Anna hauta hetki. Lisää muut ainekset. Keitä kypsäksi hiljalleen muhien 30-40 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta, lisää lopussa basilika. Paseeraa tarvittaessa. Lisää lihapullat joukkoon ja kypsennä hiljalleen vielä 5-8 minuuttia. Tarjoile tuoreen pastan ja pecorinon kera.

Mehustettuja marjoja ja sabayonia

  • mehustetut marjat
  • 4 dl marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, karhunvadelmia)
  • 1-2 dl sokeria
  • vaniljaa
  • 1/2 dl vettä

Pilko mansikat. Laita kaikki marjat astiaan. Lisää sokeri ja vanilja. Sekoita. Lisää vesi. Lämmitä marjoja kiehuvan vesihauteen päällä kelmun alla.

Sabayon

  • 3 dl kuohuviiniä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 6 keltuaista

Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Lisää kuohuviini. Kypsennä vesihauteessa sekoittaen kunnes vaahto on "pienikuplaista" ja munan maku on kadonnut. Lisää (n. 2-3 rkl) vaahtoa marjojen päälle. Gratinoi uunissa grillivastuksella n. 1-2 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat