Italialainen keittiö on makujen juhlaa

Aito italialainen ateria koostuu laadukkaista tuoreista raaka-aineista, alkuruoasta ja pääruoasta, jotka kruunaa ihana makea jälkiruoka. Lue tästä italialaisen keittiön antimista, ja katso herkulliset reseptit Maikkarin Makuja-sivuilta.

Italialaiselle keittiölle tunnusomaista on sesonkien noudattaminen. Ruoka valmistetaan kulloinkin saatavilla olevista aineista, valmistustavat ovat yksinkertaisia ja lopputuloksessa pyritään säilyttämään raaka-aineiden puhtaat maut.

Perinteisessä italialaisessa keittiössä ei hienostella, vaan ruokaa valmistetaan reilulla otteella. Alla olevin vinkein saat koottua ihanan italialaisen aterian, jolla ilahduttaa perhettä ja ystäviä.

Antipasto

Italiassa ateria alkaa alkupalalla, antipastolla. Pöytään katetaan leikkeleitä, tomaatti-mozzarellasalaattia ja bruschettaa. Perinteinen antipasto-lautanen syntyy asettelemalla kauniisti tarjolle salamia ja ilmakuivattua kinkkua sekä öljyyn säilöttyjä vihanneksia, kuten artisokan sydämiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä oliiveja.

Primo

Alkupaloja seuraa varsinainen alkuruoka, primo piatto. Primoksi tarjotaan pastaa, risottoa tai keittoa. Pasta on siitä erinomaista ruokaa, että sen kanssa voi tarjota melkein mitä vain ja hyvin yksinkertaisilla resepteillä saa upeita herkkuja aikaan.

Secondo

Pinaattisalaatti

Aterian kruunaa pääruoka, secondo piatto. Pääruokana tarjotaan etenkin rannikolla kalaa ja sisämaassa enemmän lihaa. Kala-aterialla maistuu salviakuha tai siitä hiukan erilainen versio kuhaa saltimbocca. Kotoinen lohi maistuu italialaisittain basilikalohena. Liha-aterian huippuna maistuvat karitsankyljykset tai sitruunainen naudanmaksa.

Secondon kanssa tarjoillaan aina lisuke, contorno, joka useimmiten koostuu kauden kasviksista.

Dolce

Pannacotta

Italialainen jälkiruoka on makea, ja sitä riittää pienempikin pala. Jälkiruoan tarkoitus on herätellä ruoansulatusta, ja kahvit juodaan vasta jälkiruoan jälkeen.

Klassikko jälkiruoka pannacotta sopii päättämään aterian kuin aterian.

Lue koko juttu, ja katso reseptit Maikkarin Makuja-sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja