35-vuotias nainen kuoli Isossa Omenassa: Syytteet nostettu voimakeinoja käyttäneille kuudelle vartijalle

Aiemmin julkaisematon video Ison Omenan kiinniottotilanteesta, jossa kuoli 35-vuotias nainen 3:32
Näin kiinniottotilanne tapahtui Isossa Omenassa tammikuussa 2023.

Syyttäjän mukaan kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Naisen kuolemasta tammikuussa espoolaisessa kauppakeskus Isossa Omenassa on nostettu syyte kuutta ihmistä vastaan. Heitä syytetään kuolemantuottamuksesta.

Syyttäjän mukaan epäillyt toimivat kauppakeskuksen alueella vartijana tai järjestyksenvalvojana. He ovat 19–24-vuotiaita. Syyttäjän mukaan kaikki ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Kuolonuhri oli 35-vuotias nainen. Poliisi on kertonut, että turvallisuusalan työntekijät yrittivät saada naisen ulos, koska tämä oli yrittänyt lähestyä kauppakeskuksessa ollutta miestä. Mies oli poliisin mukaan jo aiemmin pyytänyt vartijoilta apua naisen lähestymisen vuoksi.

Poliisin mukaan nainen vastusti kiinniottoa, minkä vuoksi hänet vietiin maahan. Naiselle laitettiin käsiraudat, ja useampi ihminen osallistui hänen pitämiseensä aloillaan. Tilanteessa nainen meni elottomaksi. Häntä yritettiin elvyttää, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla.

Poliisi ei ole kertonut naisen kuolinsyytä mutta on vahvistanut, ettei tämä kuollut tukehtumalla. Kuolemantuottamussyytteen sisältö ei ole vielä julkinen. Se ja poliisin esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi vasta, kun asian käsittely alkaa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan pääkäsittelyn ajankohta ei ole vielä tiedossa.

MTV Uutiset Live 8.1.2023: MTV Isossa Omenassa: Miia Autero näki, kun vartijat ottivat naisen kiinni – pian naista jo elvytettiin

MTV Uutiset Live 8.1.2023: MTV Isossa Omenassa: Miia Autero näki, kun vartijat ottivat naisen kiinni – pian naista jo elvytettiin

Lue myös:

 

Lue myös:

    Uusimmat