Iso-Britannian prinsessa Anne täytti 72 vuotta – hovi jakoi nauravaisen kuvan kuningattaren ainoasta tyttärestä

2:50
Katso videolta, kuinka kuningatar Elisabet nousi valtaan 70 vuotta sitten.

Iso-Britannian Prinsessa Anne täytti 72 vuotta.

Iso-Britannian prinsessa Anne täytti 72 vuotta maanantaina 15. elokuuta. Kuninkaallinen perhe jakoi sydämellisen postauksen prinsessan merkkipäivän kunniaksi hovin virallisella Twitter-tilillä.

– Toivotamme kuninkaalliselle prinsessalle hyvää syntymäpäivää, postauksen yhteyteen on kirjoitettu.

Prinsessa Anne on kuningatar Elisabetin ja edesmenneen prinssi Philipin toiseksi vanhin lapsi ja ainoa tytär. Kuningattarella ja prinsessa Annella tiedetään olevan hyvin läheinen suhde. Äitiä ja tytärtä yhdistää erityisesti rakkaus hevosurheiluun.

Anne on seurannut äitinsä jalanjälkiä myös työmoraalissaan. Hän on säännöllisesti ollut yksi ahkerimmista kuninkaallisista, mitä tulee julkisiin tehtäviin ja edustamiseen. Vuonna 2021 prinsessa edusti eniten koko kuninkaallisesta perheestä 387 julkisella esiintymisellään.

Vuonna 1987 kuningatar Elisabet myönsi tyttärelleen arvonimen Princess Royal, eli kuninkaallinen prinsessa. Prinsessa Anne on seitsemäs henkilö, jolle arvonimi on koskaan annettu ja se myönnetään yleensä hallitsijan vanhimmalle tyttärelle. Kuninkaallinen prinsessa -arvonimi voi olla vain yhdellä elossa olevalla prinsessalla kerrallaan.

Lähde: Twitter, Hello!Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja