Nyt rävähti jättihyppy – olympiavoittaja lensi kymmeniä metrejä yli ME:n

Japanin Ryoyu Kobayashi lensi Islannissa jättimäessä peräti 291 metriä, 37,5 metriä yli mäkihypyn maailmanennätyslukemien.

Mäkihyppyprojektissa mukana ollut energiajuomajätti Red Bull julkaisi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa videon, jossa Kobayashi liitelee jättimäiset 291 metriä. 

– Uuteen maailmanennätykseen lentäen, Red Bull kirjoitti.

Islannin yleisradioyhtiö RUV kertoi tietojensa pohjalta, että Kobayashi saapui Hlidarfjallin hiihtokeskukseen tiistaiaamuna ja hyppi jo tuon päivän aikana salassa sen huipulle valmistetussa mäessä. Alue oli tuolloin Kobayashin hypätessä suljettu.

Kobayashi leiskautti RUV:n lähteiden mukaan tiistain viimeisellä hypyllään 256 metriä. Jo tuo tulos ylitti maailmanennätyslukemat – virallinen ME on Itävallan Stefan Kraftin maaliskuussa 2017 Vikersundissa hyppäämä 253,5 metriä.

Tavoitteena oli peräti 300 metriä

RUV kertoi Kobayashin yrittäneen yltää peräti 300 metriin jatkaessaan hyppäämistä keskiviikkona.

Tapahtuma oli toteutettu Red Bullin kanssa ja Hlidarfjalliin oli valmistettu jättimäki.

27-vuotias Kobayashi on kaksinkertainen maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja ja Keski-Euroopan mäkiviikon kolminkertainen voittaja. Hän voitti olympiakultaa normaalimäessä Pekingissä 2022.

Kobayashin uran pisin hyppy kilpailuissa on 252 metriä, mihin hän ylsi Planicassa maaliskuussa 2019. Kyseessä on Japanin ennätys.

Juttua päivitetty kello 20.08 tiedolla Kobayashin keskiviikon hypystä.

Lue myös:

    Uusimmat