Mainos

Isälle sakkoja tyttären kuolemantuottamuksesta

9-vuotias tytär kuoli henkilöauton ja tavarajunan törmäyksessä viime joulukuussa. Autoa ajanut isä oli viemässä tytärtään kouluun.

Tasoristeysturmassa kuolleen koulutytön isä tuomittiin sakkoihin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Orimattilan käräjäoikeudessa. Hän sai yhteensä 30 päiväsakkoa eli yhteensä 240 euroa.

Yhdeksänvuotias tyttö kuoli henkilöauton ja tavarajunan törmäyksessä Orimattilassa viime joulukuussa. Autoa ajanut isä loukkaantui. Hän oli viemässä tytärtään kouluun.

- Alentavana seikkana päiväsakkojen määrään vaikutti se, että uhri oli miehen oma tytär, syyttäjä Olli Sulkonen kertoi.

Mies ei ole kyennyt kolarin jälkeen töihin, ja yksittäinen päiväsakko jää kahdeksaan euroon.

Mies itse kiisti oikeudessa syyllistyneensä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuolemantuottamukseen. Hän korosti lähestyneensä Käkeläntien hankalaa paikkaa riittävän huolellisesti. Radan ylitys oli mitä tutuin, sillä mies on asunut viitisentoista vuotta parin kilometrin päässä tasoristeyksestä.

Veturinkuljettaja tiesi hänkin paikan pahaksi. Hän antoi äänimerkkejä ja vilkutti valoja jo kauempaa, vaikkei lähestyvään autoon näyttänyt liittyvän mitään poikkeavaa. Seuraavan kerran veturinkuljettaja näki auton vasta törmäyshetkellä.

Juna törmäsi alle 50 kilometrin nopeudella henkilöauton oikeaan kylkeen. Veturi tönäisi auton pois tasoylikäytävältä, minkä jälkeen juna jatkoi matkaansa vielä 300 metriä.

Oikeudessa kuultiin lukiolaispoikaa, joka tuli tasoristeykseen samoihin aikoihin ja pysähtyi odottamaan junan ohitusta. Vähän myöhemmin paikalle saapuneen todistajan mukaan olosuhteisiin ei liittynyt sadetta tai sumua, vaan pelkkää joulukuisen aamun pimeyttä.

Oikeudessa ei esitetty mitään korvausvaatimuksia. Näkyvyyttä haitannut radanvarsipusikko on onnettomuuden jälkeen raivattu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.