Mainos

Isä kieltäytyy olemasta lapsenvahti – paljastaa syyn paidassaan

Kuvallaan paljon kohua herättäneen miehen mielestä on vanhanaikaista ajatella, että äidit ovat lasten ensisijaisia huoltajia. 

Isyydestä bloggaavan miehen julkaisema kuva on herättänyt valtavasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Bloggari Al Ferguson julkaisi The Dad Networkin Facebook-sivuilla kuvan paidastaan, jossa hän ottaa omalla tavallaan kantaa vanhemmuuteen. Paidassa lukee: "Isät eivät ole lapsenvahteja, sitä kutsutaan vanhemmuudeksi."

Kuvan avulla isä haluaa nostaa esille yleisen aiheen, josta puhutaan hänen mukaansa liian vähän. Usein nimittäin ajatellaan, että isät ovat lapsenvahteja, kun he katsovat lastensa perään. 

Isät kokevat riittämättömyyden tunnetta

Kuva on saanut valtavasti palautetta ja monet isät ovat ryhtyneet jakamaan omia kokemuksiaan aiheen tiimoilta. Kommenteista käy ilmi, että isien roolia vähätellään ja he kokevat usein myös riittämättömyyden tunnetta. Äidit nähdään lasten kasvattajina, isät vain leikkikavereina tai lastenhoitajina.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastakommentit puolestaan pohtivat, miksi lastenvahdiksi kutsumisesta oli jotain haittaa. Tärkeintä olisi ainoastaan viettää aikaa oman lapsen kanssa niin paljon kuin mahdollista.

Ferguson kertoi BBC:n haastattelussa siitä, miksi asian pinnalle nostaminen on hänen mielestään niin tärkeää.

– Moderni isä on paljon aktiivisempi perhe-elämässä kuin ennen vanhaan. On vanhanaikaista ajatella, että äiti on lasten ensisijainen huoltaja, Ferguson toteaa.

Hän kertoo olevansa kyllästynyt siihen, että häneltä tullaan kysymään, onko hän vahtinut lapsiaan tänään. Hän on kuitenkin ennen kaikkea kasvattaja, ei lastenvahti. 

Video: Suomalaislapset kertovat, mitä isit osaavat parhaiten.

Lähde: Goodtoknow

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.