3- ja 4-vuotiaat lapset jäivät kuumaan autoon isän päiväunien ajaksi Yhdysvalloissa – naapurin turvakamera paljasti traagisen totuuden: "Sen on täytynyt tuntua kuin olisi kirjaimellisesti uunissa"

Isä jätti 3- ja 4-vuotiaat lapset kuumaan autoon päiväunien ajaksi Yhdysvalloissa – vangittiin taposta epäiltynä:"Sen on täytynyt tuntua siltä kuin olisi kirjaimellisesti uunissa" 1:30
3- ja 4-vuotiaat lapset kuolivat heidän jätyään kuumaan autoon – lasten tädiltä koskettava haastattelu tragedian keskellä: "Sen on täytynyt tuntua siltä kuin olisi kirjaimellisesti uunissa"

Pienet lapset löydettiin kuolleina kotipihassa autosta Tulsan kaupungissa Oklahoman osavaltiossa Yhdysvalloissa. Lasten isää syytettiin pienokaisten kuolemasta, kertoo CNN. 

Dustin Lee Dennistä, 31, syytettiin kahdesta toisen asteen murhasta 3- ja 4-vuotiaiden lasten, Teaganin ja Ryanin, jäätyä kuumaan autoon. Syyte vastaa Suomessa tappoa. 

Kaikki sai alkunsa aurinkoisena, suorastaan polttavan kuumana lauantai-iltapäivänä. Lämpötila oli kohonnut ulkona jopa 35 asteeseen.

– Luulen, että jos ulkona on yli 30 astetta, lämpötila kohoaa autossa noin tunnissa 50 asteeseen, EMSA:n kenttäjohtaja Matthew Arroyo kertasi tapahtumia. 

”Sen on täytynyt tuntua siltä kuin olisi kirjaimellisesti uunissa”

Tapausta tutkineiden tutkijoiden mukaan lapset olivat olleet autossa peräti viiden tunnin ajan.

Kuka tahansa voi kuvitella, miten kuumaksi ilma muuttuu autossa, joka paistattelee suoraan auringonpaisteessa. 

– En pysty edes kuvittelemaan, millaista oli olla siinä ajoneuvossa. Sen on täytynyt tuntua siltä kuin olisi kirjaimellisesti uunissa, lasten täti Chanteil Keys kommentoi kyynelehtien CNN:lle.

New York Postin mukaan isä oli käynyt lastensa kanssa lähikaupassa. Kotipihaan ajettuaan isä oli nukahtanut tunneiksi päiväunille.  

Kun Dennis heräsi nokkauniltaan, hän ei löytänyt lapsiaan aluksi mistään. Järkytys olikin suuri miehen katsottua autoon: lapset makasivat elottomina ajoneuvon lattialla. 

"Tällainen on 100-prosenttisesti estettävissä"

Paikalle saapuneet ensihoitajat eivät voineet tehdä mitään lasten pelastamiseksi. 

– Tällaista ei saisi koskaan tapahtua ja se on 100-prosenttisesti estettävissä: muista aina tarkistaa myös takapenkki, täti sanoo. 

Oklahoman poliisi kertoi aiemmin, että perheenisä oli myöntänyt unohtanut lapsensa autoon, ja miestä pidettiin vangittuna Tusla Countyn vankilassa miljoonan dollarin takuita vastaan. 

Naapurin turvakamera paljasti traagisen totuuden

Myöhemmin Dennis kuitenkin päästettiin vapaalle, sillä selvisi, ettei isä ollut tarkoituksenmukaisesti jättänyt lapsiaan lukittuun autoon.

– Naapurin turvakameranauha todistaa, että lapset onnistuivat pääsemään ajoneuvoon omin avuin eivätkä koskaan päässeet sieltä pois, paikallisesta asianajajatoimistosta kerrotaan New York Postille.

Uusien todisteiden valossa Dennisiä kohtaan nostetut murhasyytteet raukesivat. 

Lähteet: CNN, New York Post

Juttua muokattu 19.6.2020 kello 12.35: Artikkeli julkaistu viiveellä, minkä vuoksi lisätty tieto uusista todisteista ja murhasyytteiden raukeamisesta. Myös muokattu otsikkoa uusien tietojen pohjalta. 

Lue myös:

    Uusimmat