IS: Vantaalainen Mikko luuli tehneensä elämänsä autokaupat – sitten Kesko löi kylmän rätin vasten perheenisän kasvoja, surullinen vääntö jatkuu edelleen

Tältä näyttää Volkkarin aivan uusi farkkumalli 0:55
Katso myös video! Tältä näyttää Volkkarin aivan uusi farkkumalli

Vantaalla asuvan Mikon autokaupat saivat yllättävän käänteen, kun Kesko alkoi vaatia yli kymppitonnia jo tehtyjen kauppojen jälkeen. Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat.

Perheenisä Mikko päätti toukokuussa ostaa Keskon K-Caara -autokaupassa myynnissä olleen Volkswagen Tiguanin, jonka hinnaksi verkkosivuilla ilmoitettiin 37 340 euroa.  Hän päätti tehdä kaupat nopeasti, sillä kyseessä vaikutti olleen hyvä tarjous ja olihan taustalla luotettava iso toimija, Kesko. Kaupat tehtiin, maksut maksettiin ja verkkokauppa ilmoitti kauppojen onnistumisesta.

Eipä mennyt aikaakaan, kun mies sai totaalisen yllätyksen Keskon suunnalta. K-Caaran edustaja otti yhteyttä Mikkoon ja kysyi, miten hän aikoi maksaa jo kerralleen maksetun autonsa loppuosan. K-Caara ilmoitti erehdyksestä, josta johtuen auto oli ollut sivustolla myynnissä arvolisäverottomana: Oikea hinta olisi ollut 53 900 euroa.

"Eniten tässä potuttaa..."

Mikon mielestä kauppa on jo kertaalleen tehty ja sillä sipuli. K-Caara on tullut vastaan tarjoamalla autoa 50 tuhannella eurolla, mutta Mikko ei ole suostunut muutaman tonnin hinnanalennukseen.

– Eniten tässä potuttaa todella ylimielinen asenne, jolla Kesko on asiaa hoitanut. Kuinka moni auto menee kaupaksi pyyntihinnalla, ilman minkäänlaista alennusta? Kukaan ei pyytänyt edes anteeksi, hän sanoo lehden haastattelussa.

Mikko on valittanut tapauksesta kuluttajariitalautakuntaan ja tehnyt rikosilmoituksen poliisille. Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan kauppa syntyy lähtökohtaisesti sillä hinnalla, joka on ilmoitettu, virastosta kerrotaan IS:lle.

Lue myös:

    Uusimmat