IS: Miesopettaja ahdisteli oppilasta - tällaisia flirttiviestejä tyttö sai

Vaasan hovioikeus on antanut tuomion tapauksessa, missä 54-vuotias opettaja käytti seksuaalisesti hyväksi 12-vuotiasta oppilastaan, uutisoi Ilta-Sanomat.

Näin opettaja viestitteli

”By the way, olit tänään ’syötävän kaunis…’ Ihan oikeesti. ;) Vielä, kun kielikin pelasi… ;” 

”Olet kaunis tyttö. Hymyily ja kielen näyttö lisää kauneuttasi ja olen aina ihaillut hiuksiasi. Tänään olit hieman meikannut, et tarvitse sitä, vaikka se hiukan lisääkin tyylikkyyttä…” 

”Olet niin hellyttävä näky, kun näytät kieltä, tai kun hymyilet. Siinä meikäläinen sulaa heti, ja tekee mieli tulla heti ottamaan syliin ja halaamaan. :D.. Olet ollut mulle loppukeväänä tosi tärkeä- et törkeä- vaan tärkeä. Et arvaakaan kuinka tärkeä… toivon, sydämeni pohjasta, että ’iso suhteemme’ ja syvä ystävyytemme saa jatkua J J… Mun täytyy saada jatkaa täällä… tulee muuten niin kova ikävä sua, jos olen muualla.”

Viestit oli lähetetty toukokuussa 2012.

Opettajan ahdistelu paljastui, kun tytön äiti alkoi ihmettelemään myöhään illalla tyttärensä puhelimeen tullutta tekstiviestiä. Paljastui, että opettaja oli lähettänyt tytölle useita vihjaavia teksti- ja sähköpostiviestejä.

Miesopettaja oli myös pyytänyt tyttöä jäämään koulun jälkeen hänen kanssaan kahdestaan keskustelemaan. Tyttö oli tavannut opettajaa kahden yli kymmenen kertaa, jolloin opettaja oli kehunut tyttöä ja halannut häntä. Mies oli myös kerran pyytänyt tyttöä istumaan polvelleen ja silittänyt hänen poskea. Tyttö oli kokenut tämän ahdistavaksi, jonka jälkeen yhteiset tapaamiset olivat loppuneet.

Opettaja kertoi oikeudessa, että tyttö oli ollut aloitteellinen ja hänen motiivinsa oli koulukiusatun tytön auttaminen. 

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus hylkäsi aiemmin miehen syytteet, sillä käräjäoikeuden mukaan miehen teot eivät olleet seksuaalisia. Vaasan hovioikeus puolestaan tuomitsi miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 1000 euron vahingonkorvauksiin.

Hovioikeuden mukaan miehen toiminta oli omiaan vahingoittamaan tytön kehitystä. Oikeus myös katsoi miehen viestien viittaavan "pikemminkin rakkaussuhteeseen kuin opettajan ja 12-vuotiaan alakoulun oppilaan väliseen asialliseen yhteydenpitoon".

Lue myös:

    Uusimmat