IS: Hyttysen purema vei työkyvyn ja terveyden – lue uskomaton tarina!

Hyttysen pisto kutiaa ikävästi, mutta sillä voi olla myös hurjempia vaikutuksia. Tiistaina 3.7. Ilta-Sanomat uutisoi Juhani Jussilasta, jolta hyttysen purema vei työkyvyn ja terveyden

Tamperelainen Juhani Jussila sairastui hyttysen puremasta mökillään. Muun muassa voimakkaita nivelkipuja ja vahvaa turvotusta aiheuttanut sairaus paljastui lopulta Pogostan taudiksi.

Oireet alkoivat voimakkaalla nivelkivuilla, jonka jälkeen jalat turposivat.

– Ne olivat ihan palloina, tulikuumat ja punaiset, Jussila kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Mies työskenteli mökkityömaallaan, mutta lähti pakon edessä sairaalaan, kun jalat eivät enää kantaneet. Aluksi Jussila hakeutui terveyskeskukseen, josta hänet vietiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

– He ottivat hirveän määrän kokeita ja tivasivat, olenko koko ajan ollut Itä-Suomessa, mies sanoo lehden haastattelussa.

Tivaamiselle löytyi syy, kun Jussilalle selvisi, että lääkärit epäilivät hänen sairastavan harvinaista Pogostan tautia eli nivelrokkoa ja pian osoittautui, että epäilyt pitivät paikkansa ja Jussila ohjattiin Pilkonllinnan sairaalan reumaosastolle.

– Kerta kaikkiaan ei pystynyt kävelemään. Nilkoista otettiin kuukausikaupalla nestettä ja niihin pistettiin kortisonia, hän kertoo lehdelle.

Nyt epäsäännölliset vaivat ovat vaivanneet Jussilaa lähes yhdeksän vuotta. Aikaisemmin rakennustyömiehenä työskennellyt mies on menettänyt työkykynsä ja myös terveytensä.

– Siitä lähtien ovat paikat olleet kipeät, Jussila kommentoi.

Pogostan tautia esiintyy Suomessa Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja