Mainos

IS: Emma, 56, sai kaveripyynnön komealta majurilta – joutui törkeän huijauksen uhriksi

Pohjalaisnainen ehti lähettää ”charmantille majurille” 56 000 euroa ennen kuin miehen todelliset aikeet paljastuivat. Uhriksi joutuneen naisen tarinasta kertoo Iltasanomat.

Pohjalainen Emma, 56, sai yllättävän kaveripyynnön Facebookissa komealta amerikkalaismieheltä viime elokuussa. Harvey Franklin kertoi olevansa Yhdysvaltain armeijan majuri ja työskentelevänsä rauhanturvatehtävissä Afganistanissa.

Harvey ja Emma pitivät päivittäin yhteyttä toisiinsa Facebookissa. Emma kertoo Iltasanomille miehen huomion ja ystävällisten viestien hivelleen hänen itsetuntoaan. Viikkojen myötä Emma huomasi rakastuneensa mieheen.

– Hän puhui hyvää englannin kieltä, eikä alkanut heti puhua mistään rakkaudesta. Meni viikkoja ja viikkoja, kun juttu pikkuhiljaa lämpeni.

Yllättäviä maksuja epämääräisiltä firmoilta

Eräänä päivänä Harvey pyysi saada lähettää Emmalle arvotavaroita sisältävän paketin. Lähetystositteessa paketin väitettiin sisältävän timanttisormuksen, Applen tietokoneen, tabletin, älypuhelimen ja kultaisen korurasian.

Tästä alkoi kuriirifirmoina ja Britannian tulliviranomaisina esiintyvien tahojen sähköpostiviestit, joissa pyydettiin maksamaan lähetykseen liittyviä veroja ja muita maksuja. Laskuja tuli jatkuvasti uusia. Emmaa alkoi pelottaa.

Harveyn viestittely muuttui entistä lämpimämmäksi ja juttelu alkoi heti, kun mies tiesi Emman päässeen töistä kotiin. Emmaa alkoi epäilyttää miehen toiminta. Epäilykset osoittautuivat oikeaan: Emma huomasi miehen Facebook-profiilin tyhjentyneen ja havaitsi miehen käyttämän profiilikuvan kahden muunkin henkilön profiilissa. Mitä ilmeisemmin Facebook-profiili oli väärennetty.

Tässä vaiheessa Emma oli ehtinyt maksaa yli 56 000 euroa tuntemattomille ulkomaalaisille tileille.

Pohjanmaan poliisilaitos vahvistaa Iltasanomille Emman tapauksen olleen poliisin tutkittavana. Ulkomaisten tilien haltijoista ei kuitenkaan ollut saatavilla tietoa, joten tutkinta keskeytettiin. Emman 56 000 euron sen sijaan tiedetään menneen Turkkiin ja Indonesiaan.

* Emman nimi on muutettu.


Lähde: Iltasanomat

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.