Mainos

IS: Ajokorttisi voimassaoloaika voi lyhentyä yllättäen – laki voimaan pikaisesti

Uuden lain myötä ennen vuotta 2013 myönnettyjen pitkäaikaisten ajokorttien kaksoiskappaleiden voimassaoloaika lyhenee, kertoo Ilta-Sanomat.

Uusi ajokorttilaki astuu voimaan 1. marraskuuta 2016.

Ajokortin kaksoiskappaletta tai korvaavaa korttia tulee hakea muun muassa silloin, kun kortti on varastettu, kadonnut tai tuhoutunut, tai haltijan nimi on muuttunut.

Uusi voimassaoloaika poikkeaa alkuperäisen ajokortin voimassaoloajasta, koska kaksoiskappaleet annetaan jatkossa määräajaksi, joka on säädetty ajokorttilaissa. Suomessa nämä EU-direktiivin mukaiset määräajat astuivat voimaan 19. tammikuuta 2013.

Henkilöauton ajokortti myönnetään 15 vuodeksi kerrallaan. Kuorma- ja linja-auton ajokortti on voimassa viisi vuotta. Kun henkilö täyttää 70 vuotta, voimassaoloaika on viisi tai kaksi vuotta riippuen ajokorttiluokasta.

Ennen vuotta 2013 myönnetyt ajokortit myönnettiin olemaan voimassa, kunnes haltija täyttää 70 vuotta. Nämä ajokortit ja niiden kaksoiskappaleet ovat voimassa ajokorttiin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään, mutta kuitenkin enintään 18.1.2033 saakka. Silloin kaikkien jäsenmaiden ajokorttien on täytettävä direktiivin vaatimukset.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.