Irtisanoutunut Barcelona-pomo veti vielä viime metreillä ässän hihastaan – La Ligan johdosta täystyrmäys: "Tämä vahvistaa hänen piittaamattomuutensa"

1:43
FC Barcelonan hallitus erosi – C Moren studio: "Näyttää Messin suuruuden"

FC Barcelonan väistyvä puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu teki tiistaina pitämässään eropuheessa ilmoituksen, joka on otettu Espanjassa vastaan ristiriitaisin tuntein.

Viimeisenä tekonaan puheenjohtajana Bartomeu kertoi ilmoittaneensa Barcelonan mukaan Euroopan uuteen superliigaan, joka käytännössä korvaisi nykyisen Mestarien liigan. Bartomeun päätös vaatii vielä jäsenkokouksen hyväksynnän.

Suunnitelmat superliigasta ovat heränneet viime aikoina uudelleen henkiin, ja Sky Sportsin mukaan liigasta tiedotetaan mahdollisesti vielä ennen lokakuun päättymistä. Liigaan hyväksytään mukaan vain harvat ja valitut suurseurat Englannista, Espanjasta, Italiasta, Ranskasta ja Saksasta, ja kaikkiaan mukana olisi 16–18 joukkuetta, eikä vaaraa putoamisesta olisi.

Suurseurojen silmin uuden liigan tekee houkuttelevaksi se, että palkintosummat nousisivat nykyiseen Mestarien liigaan verrattuna moninkertaisiksi.

– Osallistuminen takaa taloudellisen vakauden seurassa, joka kuuluu yhä jäsenilleen. Seurasta ei koskaan pitäisi tulla osakeyhtiötä, Bartomeu sanoi jäähyväispuheessaan.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on Bartomeun kanssa täysin eri mieltä.

– Tämä oli valitettava ilmoitus osallistumisesta heikkoon ja kuvitteelliseen turnaukseen, joka pilaisi Barcelonan. Tämä päätös vahvistaa hänen (Bartomeun) piittaamattomuutensa jalkapallosta toimialana. Surullinen loppu puheenjohtajalle, joka on saavuttanut paljon menestystä mutta teki lopuksi myös paljon virheitä, Tebas tviittasi.

Fifan kerrotaan suhtautuvan uuteen superliigaan vähättelevästi, ja Uefa on ollut voimakkaasti sitä vastaan todettuaan, että superliigan formaatti on sellainen, että siitä tulisi ”väistämättä tylsä”.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja