FC Barcelonan nurkkaan ajettu puheenjohtaja perusteli hallituksen eroa – C Moren studiosta ytimekäs arvio: "Tämä näyttää Messin suuruuden siellä"

1:43
Barcelona-hallituksen erouutista puitiin tiistaina C Moren studiossa.

FC Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ilmoitti tiistaina, että hän ja koko muu hallitus jättävät tehtävänsä. Monien mielestä päätös tuli liian myöhään, mutta Bartomeu itse kiistää takertuneensa valtaan.

Epäsuosioon ajautuneen puheenjohtajan ja hallituksen epäluottamuksesta oli vireillä äänestys, ja kaikki viittasi siihen, ettei johtokunnalla ole jäsenistön luottamusta.

Bartomeu yritti viimeiseen asti saada äänestystä estettyä Kataloniassa tällä hetkellä voimassa olevien liikkumisrajoitusten ja Barcelonan koronatilanteen perusteella. Aluehallinnon mukaan äänestyksen estämiselle ei kuitenkaan ollut lainopillisia tai terveydellisiä perusteita.

Bartomeun mukaan aluehallinnon linjaus oli ”vastuuton”.

– Meidän täytyy toimia vastuullisesti., emmekä voineet järjestää äänestystä nykyisissä olosuhteissa. Tämä eropäätös oli tarpeen, jotta voimme varmistaa kaikkien terveyden ja sen, etteivät ihmiset jätä osallistumatta äänestykseen, koska he kuuluvat riskiryhmään eivätkä voi liikkua, Bartomeu sanoi tiistaina pitämässään puheessa

Bartomeun johtama hallitus on ollut epäsuosiossa jo pitkään. Vaatimukset uudesta hallituksesta vain voimistuivat kesällä, kun Barcelona kärsi Mestarien liigassa nöyryyttävän 2–8-tappion Bayern Münchenille ja supertähti Lionel Messi ilmoitti halukkuudestaan lähteä seurasta kesken sopimuskauden.

Nyt Bartomeu sanoo, että hän tai muu hallitus eivät voineet erota kesällä, koska he eivät halunneet jättää seuraa toimivallaltaan rajatun väliaikaishallinnon käsiin kriisin hetkellä.

– Kuka olisi löytänyt uuden valmentajan? Kuka olisi hoitanut pelaajasiirrot? Kuka olisi taistellut sen puolesta, että Lionel Messi jatkaa seurassa? Kuka olisi hoitanut kululeikkaukset? Kuka olisi hoitanut pelaajien palkkojen leikkaukset? Oli meidän vastuullamme tehdä nämä päätökset, joista valtaosa oli epämukavia ja epäsuosittuja.

Barcelonasta kantautunutta uutista puitiin tiistaina C Moren Mestarien liiga -lähetyksessä.

– Se 2–8-tappio varmasti herätti ihmiset, että Barcelonan on aika uudistua ja tietty dynastia on tullut aikakautensa loppuun. Sen jälkeen, mitä Bartomeu ei varmasti kaivannut, oli Messi-saaga. Hän veti omat johtopäätökset ja päätti, että lähtee ennen kuin pakotetaan lähtemään. Suurien muutosten edessä tuo seura tällä hetkellä on. Se on kuitenkin 10–15 vuotta ollut ihan top3-seura vuodesta toiseen. Nyt on aika uudistua, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä Bartomeun seuraaja saa aikaan, Antti Niemi maalaili.

– Tämä näyttää Messin suuruuden siellä. Kyllä siinä oli valtataistelu Messin ja Bartomeun välillä, ja presidentti näköjään hävisi, Sami Hyypiä komppasi.

Barcelonan puheenjohtajavaali järjestetään ensi keväänä

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja