Irtiotto arjesta alle 100 eurolla – ideat erilaiseen viikonloppuun!

Viikonloppuna on aikaa viettää minilomaa tai toteuttaa haaveita, eikä irtiottoon arjesta tarvita edes suuria summia. Poimi ideat ikimuistoisen viikonlopun viettoon!


Kokeile uutta lajia


Älä jää sohvan pohjalle löhöämään! Mikäli lenkkipolut tuntuvat tylsiltä, kokeile jotain uutta urheilumuotoa. Vaihtoehtoja löytyy vaikkapa trapetsitunneista tennikseen ja karting-autoilusta kiipeilyyn, eikä yksittäisen aloitustunnin hinta päätä huimaa. Mikään ei estä toteuttamasta haavetta vaikkapa ratsastamisesta, trapetsitaiteilusta tai burleski-tanssista!


Pidä silmät auki myös ilmaisten tutustumiskertojen varalle. Esimerkiksi tanssikoulut tarjoavat toisinaan ilmaisia kokeilutunteja.


Kokeilemalla voi löytää uuden, rakkaan harrastuksen, ja vaikka lempi ei leiskuisikaan, keho kiittää liikkumisesta. Itsensä ylittämisen tunne ja uusi kokemus lämmittävät mieltä pitkään.


Sukella pinnan alle


Unelmoitko rantalomasta ja pulahduksesta aaltojen alle? Sukellusta voit kokeilla jo kotimaassa! Esimerkiksi Sukelluskeskus tutustuttaa lajiin eri puolilla Suomea. Maisemat eivät ehkä ole trooppisia, mutta etelän lomallakin treenaus aloitetaan usein uima-altaasta. Yläikärajaa kursseille ei ole, ja kokeilun hinta kirpaisee vain 50 euron verran.

Entä oletko kokeillut avantouintia? Vaikka ajatus hyisestä pulahduksesta hirvittää, moni jää kokemukseen koukkuun. Testaa rajojasi tänä viikonloppuna ja selvitä, missä paikkakunnallasi pääsee kokemaan arktisen uintikokemuksen.


Opi uutta kokkikoulussa


Opettele kokkaamaan kuin ravintolakokki! Ravintolan tarjoamassa kokkikurssissa, viininmaistajaisissa tai vaikkapa sushikoulussa on ainekset erilaiseen viikonlopun viettoon.


Suksi ladulle tai rinteeseen


Lumiloma Lapissa siintää monen haaveissa, mutta matka kauas vaatii aikaa ja rahaa. Rinneriehasta voi kuitenkin nauttia lähempänäkin kotia, sillä Suomi on pullollaan pienempiä hiihtokeskuksia, joiden lippuhinnat eivät päätä huimaa. Eläkeläiset ja lapset nauttivat usein tuntuvista alennuksista.


Tarvikkeita voi kalastella lainaan tutuilta ja työtovereilta tai nettipalstoilla, mikäli vuokrahinnat hirvittävät.


Entä perinteinen pulkkamäki tai laturetki? Pakkaa mukaan kuumaa kaakaota ja ulkoile posket punaisiksi.


Junaile kaupunkiloma kotimaassa


Milloin kävit viimeksi Tampereella tai vaikkapa Vaasassa? Oletko nähnyt Turun linnan ja Puijon tornin? VR myy edullisia ennakkolippuja kotimaankohteisiin, kunhan tartut tarjouksiin ajoissa. Esimerkiksi Tampereen, Turun ja Helsingin välillä voit matkustaa alle 10 eurolla suunta.


Varaa jää tiukemmallakin budjetilla hotelliyöhön. Hyvätasoisia ja kokemisen arvoisia hotelleja löytyy maastamme yllin kyllin, ja monet tarjoavat alennuksia senioreille. Kaupunkilomaan voi yhdistää myös vaikkapa yöpymisen kylpylähotellissa.


Koe talvinen Tallinna


Klassinen tapa päästä tuulettumaan on hypätä laivaan ja lipua joko Tallinnaan tai Tukholmaan. Talvella turisteja on liikenteessä vähemmän, mutta tunnelma esimerkiksi lumen peittämässä Tallinnan Vanhassa kaupungissa on sitäkin hurmaavampi. Etsi edullinen huone ja jää yöksi, nauti kuumaa glögiä keskiaikaisessa miljöössä ja herkuttele halvemmalla kuin Suomessa.


Järjestä juhlat


Loppuvuoden juhlakausi on ohi, mutta talvi on yhä otollista aikaa illanistujaisten järjestämiseen. Aina on aihetta juhlaan!


Älä ota stressiä valmisteluista, vaan järjestä spontaanit pikkukemut. Kutsu ystäviä viettämään rentoa iltaa hyvän ruuan, viinin ja kenties vaikkapa lautapelien merkeissä. ?

Tunnelman luot sytyttämällä kynttilöitä ja talveen sopiva tuhti pataruoka valmistuu uunissa kuin itsestään. Voit myös pyytää jokaista tuomaan jotakin syötävää tai juotavaa, jolloin kestitseminen ei jää yksin sinun harteillesi.


Yövy kartanossa tai maatilalla


Vietä erilainen viikonloppu viehättävässä kartanomiljöössä! Kesä on kulta-aikaa kotimaan kartanomajoitus- ja maatilamatkailukohteissa, mutta talvella linnanherraa voi leikkiä edullisemmin. Kenties kotiseutusikin läheltä löytyy historiallista tunnelmaa huokuva kartano, joka tarjoaa vierailleen majoitusta ja maittavaa ruokaa?


Arkiset ajatukset karisevat myös vanhan ajan tunnelmaa henkivällä maatilamatkalla. Moni tila tarjoaa aktiviteetteja, joita kesällä ei tule koettua – vaikkapa lumikenkäilyä, rekikyytejä ja retkiluistelua.


Piilopirtille tunnelmoimaan


Halajaako mielesi mökkilomalle luonnon keskelle? Mikäli omaa mökkiä ei ole eikä oikein rahaakaan, kokeile yhdistää voimat ystäväporukan tai vaikkapa tuttavapariskunnan kanssa. Porukalla voitte onnistua vuokraamaan mukavamman lomapaikan halvempaan hintaan per henkilö, ja nyyttärihengessä herkuttelettekin edullisemmin.


Talvi ei ole mökkivuokrauksen sesonkia, joten mukava piilopirtti voi löytyä edullisestikin. Mikäpä olisikaan rentouttavampaa kuin viettää iltaa takkatulen ääressä, löylyissä hikoillen tai vaikkapa paljussa löhöillen talvisen ulkoilupäivän päätteeksi?


Halpalennolla Eurooppaan


Lentoyhtiöiden alennusmyyntejä kannattaa kytätä: oikealla ajoituksella voi onnistua nappaamaan meno-paluulennot Eurooppaan jopa alle 100 eurolla. Nämä löydöt tosin pitää useimmiten varata etukäteen, mutta pitkästä talvesta selviää paremmin, kun on mitä odottaa myöhemmin vuoden varrella!

Lue myös:

    Uusimmat