Irlantilaislehti: Trump saattaa jättää huhutun Irlannin-vierailunsa väliin, koska pääministeri ei suostu tapaamiseen presidentin omalla golfkentällä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Irlannin hallituksen johtajan mahdollisen tapaamisen huhutaan olevan vaakalaudalla, sillä osapuolet eivät ole päässeet sopuun siitä, missä tapaaminen järjestetään, uutisoi Irish Times.

Presidentti Trumpin hallinnon on huhuttu suunnittelevan presidentin vierailua Irlantiin. 

Trump on jo sopinut tapaavansa Britannian pääministerin sekä kuningatar Elisabethin heinäkuussa ennen valtiovierailua Ranskaan, mutta hänen on kerrottu haluavan matkustaa Irlantiin näiden virallisten vierailujen välissä. 

Erityisesti presidentti Trumpia kiinnostaa vierailu hänen omalla golfkentällään Doonbergissä, Irlannin Claren kreivikunnassa. 

Trumpin yksityinen golfkenttä aiheuttaa protokollaongelmia

Poru on syntynyt juuri presidentin paikkatoiveesta.

Irlannin hallituksen johtaja Leo Varadkar on ilmoittanut olevansa halukas tapaamaan Trumpin Claren kreivikunnassa, mutta paikkana Doonberg ei sovi hänelle. Irlanti on esittänyt vastaehdotuksena Dromolandin linnan, joka sijaitsee 50 kilometrin päässä Doonbergistä.

Irlannin päättäjien mielestä tapaaminen Yhdysvaltain presidentin omistamalla golfkentällä aiheuttaa protokollaongelmia esimerkiksi sen suhteen, onko tapaaminen yksityinen vai virallinen. 

Valkoisen Talon lähteet ovat todenneet Irish Timesille, että presidentti on paikkakiistan vuoksi ilmoittanut suosivansa ehkä Irlannin sijaan sittenkin Skotlantia. Valkoinen Talo ei ole kuitenkaan kommentoinut julkisesti mitään vierailuun liittyviä huhuja, eikä edes vahvistanut presidentin suunnitelmaa vierailla Irlannissa. 

Yhdysvaltain presidentti on todennut haastatteluissa suuntaavansa tänä vuonna varmuudella Irlantiin. Ajankohta on kuitenkin vielä epäselvä.

– Tulen joskus tänä vuonna, hän totesi maaliskuussa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja