Iran katkaisi nettiyhteydet poliisin hallussa kuolleen kurdinaisen Masha Amidin kotikaupungista, perustelee "turvallisuussyillä"

Vankilapalo, hiusprotesti ja Yhdysvaltain syyttelyä – Iranilaisen Aminin kuolemasta kuukausi, MTV kokosi tärkeimmät hetket 3:52
Katso myös: Vankilapalo, nettiesto ja Yhdysvaltain syyttelyä – MTV kokosi tärkeimmät hetket, kun iranilaisen Aminin kuolemasta tuli kuluneeksi kuukausi

Iran on katkaissut tänään keskiviikkona internet-yhteyden Mahsa Aminin kotikaupungista Saqezista, kertovat paikalliset tiedotusvälineet. Internetin katkaisemista perusteltiin "turvallisuussyillä".

Kymmeniä ihmisiä on kuollut Aminin syyskuisesta kuolemasta alkaneiden levottomuuksien aikana. Lisäksi satoja on pidätetty.

Amini kuoli ollessaan poliisin hallussa sen jälkeen, kun siveyspoliisi oli pidättänyt naisen väärin puetun hijabin takia.

Iranin puolivirallisen uutistoimiston Isnan mukaan lähes 10 000 ihmistä kokoontui Aminin haudalle keskiviikkona. Tunnelma kaupungissa oli uutistoimiston mukaan jännittynyt, mutta iltapäivän aikana ei ollut yhteenottoja.

Iranin oikeuslaitos ilmoitti keskiviikkona, että se on nostanut syytteitä yli 300 ihmistä vastaan mielenosoitusten takia. Syytettyjä on kokonaisuudessaan nyt yli tuhat. 

Lue myös:

    Uusimmat