Mainos

IRA torjui tiedon sotatoimien lopettamisesta

Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein torjuu lehtitiedon, jonka mukaan IRA olisi valmis lopettamaan sotilaalliset toimet Britanniaa vastaan ja luovuttamaan kaikki aseensa. -Kukaan Irlannissa ei ole kuullut asiasta mitään, ja uskoisin, että tämä mittaa parhaiten tiedon paikkansapitävyyden, sanoi muuan nimettömänä esiintynyt tasavaltalaislähde.

Brittilehti The Times kertoi tänään, että IRA valmistautuu julistamaan vuosikymmeniä jatkuneen sodan Britanniaa vastaan olevan ohi. IRA:n uskotaan pian päättävän ilmoittaa, että se luopuu sotilaallisista operaatioistaan ja kaikista aseistaan, kirjoitti lehti verkkonumerossaan. Samalla järjestö lopettaa kouluttamisen, tarkkailun ja väkivaltaiset rangaistukset.

Pohjois-Irlannin rauhanprosessia lähellä olevien lähteiden mukaan muodollinen ilmoitus asiasta annetaan helmikuun loppuun mennessä eli ajoissa ennen kuin Britannia päättää Pohjois-Irlannin itsehallinnon kohtalosta ja ennen toukokuisia vaaleja. Tällä hetkellä itsehallinto on pantu jäihin ja maakunta on Britannian suorassa hallinnassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.